312
Το σύστημα Vampire τοποθετείται σε καρότσα μικρού ημιφορτηγού | Twitter

Το αμερικανικό «Βαμπίρ» κατά των κινεζικών drones

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2022, 13:57
Το σύστημα Vampire τοποθετείται σε καρότσα μικρού ημιφορτηγού
|Twitter

Το αμερικανικό «Βαμπίρ» κατά των κινεζικών drones

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2022, 13:57

Οι ΗΠΑ αναμένεται να προμηθεύσουν την Ταϊβάν με νέα, τεχνολογικώς προηγμένα όπλα για την αναχαίτιση των κινεζικών drones που εισέρχονται στον εναέριο χώρο της Ταϊβάν έγραψαν οι λονδρέζικοι Times και ανακοίνωσαν την είδηση μάλλον πομπωδώς, αφού ο τίτλος τους… στάζει κυριολεκτικώς αίμα: «Το Vampire ετοιμάζεται να βυθίσει τα δόντια του στα drones της Κίνας»… Κατά το ρεπορτάζ, οι Αμερικανοί ετοιμάζουν «πακέτο όπλων» αξίας 1,1 δισ. δολαρίων για την Ταϊβάν, στο πλαίσιο του προγράμματός τους για πωλήσεις όπλων στο εξωτερικό.

Με την πρόσφατη εμφάνιση κινεζικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών κοντά στα νησιά της Ταϊβάν, αμερικανικές αμυντικές πηγές ανέφεραν στους Λονδρέζους ότι ήταν λογικό να υπάρξουν ειδικά αντίμετρα, τα οποία και θα συμπεριληφθούν στην αποστολή των όπλων. Ενα από αυτά είναι το σύστημα Vampire.

Πρόκειται για μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα αναχαίτισης των drones, σχεδιασμένο για να καταρρίπτει είτε αεροσκάφη που πετούν χαμηλά είτε και drones. Πιθανότατα αυτό το Vampire θα σταλεί στην Ταϊβάν. Οι Times έγραψαν ότι το συγκεκριμένο αμυντικό όπλο έχει σταλεί και στην Ουκρανία «για να αντιμετωπίσει τα οπλισμένα και τα αναγνωριστικά αεροπλανάκια από τη Ρωσία και από το Ιράν».

Αυτήν την εβδομάδα στην Ταϊβάν ο ντόπιος στρατός πρώτη φορά στην ιστορία του εξαπέλυσε προειδοποιητικά βλήματα για να διαλύσει τα κινεζικά αεροπλανάκια, προειδοποιώντας κιόλας ότι στην επόμενη εμφάνισή τους θα καταρριφθούν. Οι εντάσεις μεταξύ Ταϊβάν και Κίνας είναι πολύ υψηλές έπειτα από την επίσκεψη στην Ταϊπέι της προέδρου της αμερικανικής Βουλής Νάνσι Πελόζι, τον περασμένο μήνα.

Η μικρή Ταϊβάν διατείνεται ότι είναι σε θέση να αναπτύξει αμυντικά συστήματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην επικράτειά της και ότι διαθέτει όπλα παραγωγής της. Ωστόσο οι ΗΠΑ, σχολίασαν οι Βρετανοί, έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στην καταπολέμηση της απειλής των drones και φυσικά το Vampire που εκτοξεύει πυραύλους.

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν αποτελεσματικά όπλα αναχαίτισης των drones όταν οι ισλαμιστές του ISIS άρχισαν να επιτίθενται σε αμερικανικά στρατεύματα χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη που μετέφεραν χειροβομβίδες και εκρηκτικά, κατέληξαν οι Times.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...