457
Ο τούρκος πρόεδρος παρακολουθεί την άσκηση Εfes και απειλεί την Ελλάδα με νέα Μικρασιατική Καταστροφή | Republic of Türkiye Directorate of Communications

Τέλος η «ρητορική», ευθεία απειλή για νέα Μικρασιατική Καταστροφή από τον Ερντογάν!

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2022, 13:41
Ο τούρκος πρόεδρος παρακολουθεί την άσκηση Εfes και απειλεί την Ελλάδα με νέα Μικρασιατική Καταστροφή
|Republic of Türkiye Directorate of Communications

Τέλος η «ρητορική», ευθεία απειλή για νέα Μικρασιατική Καταστροφή από τον Ερντογάν!

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2022, 13:41

Ο Ερντογάν «άνοιξε την πόρτα του φρενοκομείου» στην Τουρκία και στο όνομα του «αποφασισμένου -όπως είπε- τουρκικού λαού» απείλησε ευθέως την Ελλάδα (χώρα-μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ) με νέα Μικρασιατική Καταστροφή (βλ. στρατιωτική εισβολή).

«Προειδοποιούμε την Ελλάδα. Ελάτε στα συγκαλά σας γιατί αυτά που κάνετε, θα οδηγήσουν σε καταστροφή, όπως πριν από έναν αιώνα. Μείνετε μακριά από όνειρα και ενέργειες που θα σας κάνουν να το μετανιώσετε», είπε ο τούρκος πρόεδρος κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της άσκησης Efes στα παράλια της Σμύρνης.

«Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά που είναι σε μη στρατιωτικό καθεστώς και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν αστειεύομαι», προειδοποίησε. «Ο τουρκικός λαός είναι αποφασισμένος», αναφώνησε και ανάμεσα σε άλλα μίλησε για «καταπιεσμένη τουρκική μειονότητα» στη Θράκη.

«Φαίνεται πως ο Μητσοτάκης κάνει τουριστική απόβαση στα νησιά. Δεν μπορεί να φτάσει κάπου», συνέχισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενοχλημένος από την πρόσφατη παρουσία του Πρωθυπουργού στην Ψέριμο.

Στο ίδιο πλαίσιο έκανε λόγο για προσπάθειες να εντάξουν [οι Ελληνες] τα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ και να εμπλέξουν και τρίτες χώρες, αλλά αυτό, τόνισε, δεν είναι παρά μία απόπειρα που θα έχει καταστροφικό τέλος.

«Συνέλθετε! Η Τουρκία δε θα απεμπολήσει τα δικαιώματα της στο Αιγαίο. Όπως δεν θα σταματήσει, όταν χρειαστεί να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που της δίνει το διεθνές Δίκαιο στο ζήτημα της στρατιωτικοποίησης των νησιών», επανέλαβε.

Είχε προηγηθεί η απειλή του εκπροσώπου του κόμματος του Ερντογάν, ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, με το συνθηματικό «μία νύχτα μπορεί να έρθουμε ξαφνικά» και όλα δείχνουν ότι πολεμικές ιαχές των Τούρκων υπερβαίνουν πια το επίπεδο της ρητορικής…

Η απάντηση Οικονόμου

«Ανιστόρητοι ισχυρισμοί και έωλα μυθεύματα δεν μπορούν ούτε να αμφισβητήσουν ούτε, πόσω μάλλον, να υποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου για τις νέες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας.

«Γενικότερα, τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία. Για αυτό καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την τακτική των προκλήσεων και να αντιληφθεί ότι ο μόνος δρόμος είναι η υπεύθυνη και ειλικρινής συνεννόηση, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του απόλυτου σεβασμού της κυριαρχίας», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...