551
Από την υποδοχή Τσίπρα στη Ρόδο το πρωί της Τετάρτης |

Οικονόμου: Στη Ρόδο και τη Σύμη ας τολμήσει ο Τσίπρας να κοιτάξει στα μάτια τους λιμενικούς

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2022, 11:48
Από την υποδοχή Τσίπρα στη Ρόδο το πρωί της Τετάρτης
|

Οικονόμου: Στη Ρόδο και τη Σύμη ας τολμήσει ο Τσίπρας να κοιτάξει στα μάτια τους λιμενικούς

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2022, 11:48

Η εκκωφαντική αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της πρωτοβουλίας του ευρωβουλευτή του, Στέλιου Κούλογλου, να καλέσει στο Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο το στέλεχος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) – διασώστη, Ιάσονα Αποστολόπουλο και να «φιλοξενήσει» –αν όχι σιγοντάρει– την «ομοβροντία» κατασυκοφάντησης της Ελλάδας και καταγγελιών ακόμη και για δολοφονίες μεταναστών από στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο Αιγαίο, προκάλεσε την Τρίτη την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Με αφορμή όμως την (προεκλογικής φύσεως) παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, την Τετάρτη, στη Σύμη και τη Ρόδο, ο κ. Οικονόμου έδωσε συνέχεια στο θέμα, προκαλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει δημοσίως θέση, αφού όμως πρώτα κοιτάξει στα μάτια τις γυναίκες και του άνδρες του Λιμενικού Σώματος που δίνουν καθημερινά μάχη με τα δουλεμπορικά που καταφθάνουν –πολλές φορές συνοδεία ακταιωρών της τουρκικής ακτοφυλακής– από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

«Μια μέρα μετά την αποκάλυψη της σκαιάς κατασυκοφάντησης του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος και της Ελλάδας, υπό τη συμπαράσταση και κάλυψη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κούλογλου – μια μέρα μετά τη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ για το αν επισήμως αποδέχεται και επικροτεί το άγος αυτό, ο κ. Τσίπρας επισκέπτεται σήμερα τη Ρόδο και τη Σύμη. Αραγε θα τολμήσει να κοιτάξει στο πρόσωπο τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, ρωτώντας τους εάν “διαπράττουν εγκλήματα στο Αιγαίο”, εάν “αντί να διασώζουν ανθρώπους στη θάλασσα, πετούν τους ανθρώπους στη θάλασσα”, εάν “τους παρατάνε στην ανοιχτή θάλασσα, χωρίς τροφή, νερό ή οποιοδήποτε μέσο για να καλέσουν σε βοήθεια”;», διερωτάται με νόημα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη νέα δήλωσή του και καταλήγει:

«Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σήμερα από τη Ρόδο μέχρι τη Σύμη, περιμένουμε την αντίδραση του κ. Τσίπρα στην αμαύρωση της Πατρίδας μας. Γιατί όποιος δεν αντιδρά μπροστά σε κάτι τέτοιο και σιωπά, συναινεί».

Υιοθετώντας mot à mot τη ρητορική και τους ισχυρισμούς της τουρκικής ηγεσίας για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού και την προστασία-φρούρηση των θαλασσίων συνόρων της χώρας την περίοδο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, ο προσκεκλημένος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε σωρεία βαρύτατων καταγγελιών για το Λιμενικό Σώμα, κάνοντας λόγο ακόμη και για απαγωγές, βασανιστήρια και δολοφονίες προσφύγων-μεταναστών, που κατά δήλωσή του «φθάνουν αυτόνομα» (σ.σ. έτσι χαρακτήρισε τα δουλεμπορικά των διακινητών) στην Ελλάδα.

Τσίπρας στη Ρόδο: «Ετοιμοι να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά»

Μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στους χιλιάδες εργαζoμένους που απασχολούνται στον τουρισμό σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες έστειλε σήμερα, από τη Ρόδο, στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία έχει ελαστικοποιήσει την εργατική νομοθεσία, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι, ειδικά στον τουριστικό τομέα, να εργάζονται σε συνθήκες εξαιρετικά αρνητικές, σε συνδυασμό και με την ακρίβεια που υπάρχει και η οποία εξανεμίζει το εισόδημά τους.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας «για να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά», όπως είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να «αποδράσει» και να προκηρύξει εκλογές πριν από τον χειμώνα. «Οσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερα, για να έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της χώρας» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας αναχώρησε στη συνέχεια για το νησί της Σύμης, όπου το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού, κ. Παπακαλοδούκα, για να ενημερωθεί αναλυτικά αναφορικά με τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...