205
Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Ιν Αμένας της Αλγερίας (φωτογραφία αρχείου) | EPA/MOHAMED MESSARA

Στο Αλγέρι ο Λαβρόφ για το φυσικό αέριο της… Ευρώπης

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2022, 13:25
Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Ιν Αμένας της Αλγερίας (φωτογραφία αρχείου)
|EPA/MOHAMED MESSARA

Στο Αλγέρι ο Λαβρόφ για το φυσικό αέριο της… Ευρώπης

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2022, 13:25

Ο Σεργκέι Λαβρόφ επισκέπτεται την Αλγερία, σύμμαχο κλειδί της Μόσχας και εξαγωγέα φυσικού αερίου, καθώς είναι μία από τις χώρες, στην οποία στρέφονται οι ευρωπαϊκές χώρες αναζητώντας την μείωση της εξάρτησής τους από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί την Τρίτη με τον αλγερινό ομόλογό του Ραμτάν Λαμάμρα, πριν γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Αμπντελματζίντ Τεμπούν, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στις 18 Απριλίου, ο Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τεμπούν και συζήτησαν «τον συντονισμό στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ+», καθώς και «την κατάσταση στην Ουκρανία», σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Αλγερία είναι μεγάλος εξαγωγέας φυσικού αερίου και προμηθεύει το 11% της ποσότητας που καταναλώνει η Ευρώπη, έναντι 47% από την Ρωσία.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες που επιδιώκουν την μείωση της εξάρτησής τους από το ρωσικό αέριο μετά την εισβολή στην Ουκρανία, έχουν στραφεί προς άλλες πηγές, όπως το Κατάρ και η Αλγερία, η οποία είναι σύμμαχος της Μόσχας.

Φροντίζοντας να μην εναντιωθεί στο Κρεμλίνο, η Αλγερία επαναλαμβάνει ότι οι δυνατότητές της για αύξηση των εξαγωγών προς την Ευρώπη, είναι πολύ περιορισμένες για να υποκαταστήσουν την τροφοδοσία με ρωσικό αέριο.

Η επίσκεψη του Λαβρόφ συμπίπτει με την 60ή επέτειο από την σύναψη διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στο Αλγέρι και την Μόσχα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...