238
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθεί τον πόλεμο από στρατηγείο στα Ουράλια | Sputnik/Aleksey Nikolskyi/Kremlin via REUTERS

Οργισμένος ο Πούτιν με τα προβλήματα της εισβολής – έχει μαζέψει τους ολιγάρχες για να μη φύγει κανείς

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2022, 10:34
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθεί τον πόλεμο από στρατηγείο στα Ουράλια
| Sputnik/Aleksey Nikolskyi/Kremlin via REUTERS

Οργισμένος ο Πούτιν με τα προβλήματα της εισβολής – έχει μαζέψει τους ολιγάρχες για να μη φύγει κανείς

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2022, 10:34

Πίστευε ότι ο πόλεμος –όποιο στόχο και αν είχε για το Κρεμλίνο– θα τελείωνε πολύ γρήγορα, αλλά τα πράγματα δεν εξελίσσονται θετικά.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι εξοργισμένος με την πορεία των πραγμάτων στην Ουκρανία, αλλά την ίδια στιγμή φροντίζει να έχει υπό έλεγχο και τους ολιγάρχες, αναφέρει εσθονός πρώην στρατιωτικός και σήμερα ευρωβουλευτής με πληροφορίες από την Ουκρανία, όπως μετέδωσε το αμερικανικό Fox News.

Ο Ρίχο Τέρας έγραψε το Σάββατο στο Twitter ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας παρακολουθεί τις εξελίξεις από στρατηγείο κάπου στα Ουράλια όρη, μακριά και από την Ουκρανία αλλά και από τη Μόσχα.

Είναι εξοργισμένος γιατί η εισβολή στην Ουκρανία δεν πάει και τόσο καλά – πίστευε ότι ήταν θέμα 1-4 ημερών. Ο ρωσικός στρατός δεν έχει επαρκές τακτικό σχέδιο και του λείπουν τα εφόδια, περιγράφονται προβλήματα στην επιμελητεία. Οι Ρώσοι έχουν μαζί τους, για παράδειγμα, ρουκέτες για τρεις με τέσσερις ημέρες και αναγκάζονται κάνουν «οικονομία».

Η ελπίδα τους για περισσότερα πυρομαχικά είναι περιορισμένη, γράφει ακόμη, ενώ λείπουν και οι πρώτες ύλες που έπαιρναν από χώρες όπως η Σλοβενία, η Φινλανδία και η Γερμανία.

Στο στρατηγείο του ο Πούτιν έχει συγκεντρώσει ρώσους ολιγάρχες «για να μην διαφύγουν», γράφει ακόμη ο Εσθονός.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των μαχών, αν οι Ουκρανοί αντέξουν για άλλες 10 ημέρες, πιθανόν θα αναγκάσουν τη Μόσχα να μπει σε συνομιλίες γιατί η Ρωσία θα έχει ξεμείνει από χρήματα, όπλα και υλικό.

Η Ρωσία, από την άλλη πλευρά, επενδύει στην πρόκληση πανικού στις γυναίκες και τα παιδιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...