470
O πρώην υπουργός Υγείας και πρώην πλέον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεοπτική του εμφάνιση στο Open το πρωί της Παρασκευής | YouTube/Οpen

Δεν ανακαλεί ο Κουρουμπλής: Χάθηκαν άδικα 7.500 άνθρωποι – ασθενείς πνίγηκαν από κακή ροή οξυγόνου

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2021, 09:57
O πρώην υπουργός Υγείας και πρώην πλέον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεοπτική του εμφάνιση στο Open το πρωί της Παρασκευής
|YouTube/Οpen

Δεν ανακαλεί ο Κουρουμπλής: Χάθηκαν άδικα 7.500 άνθρωποι – ασθενείς πνίγηκαν από κακή ροή οξυγόνου

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2021, 09:57

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επιμένει και παρά την ποινή της διαγραφής του, με απόφαση Τσίπρα, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανακάλεσε ούτε την Παρασκευή τα περί δολοφονίας ασθενών στα νοσοκομεία της χώρας.

Μπορεί το πρωί της Παρασκευής στο Οpen να μην επανέλαβε τα «δολοφονήσατε τους ανθρώπους – Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι και αυτή είναι η πραγματικότητα» που φώναζε την Πέμπτη στη Βουλή, επέμεινε ωστόσο στις «δολοφονικές πολιτικές», φθάνοντας στο σημείο να μιλά για ασθενείς Covid-19 που πνίγηκαν από κακή ροή οξυγόνου!

«Το επίδικο τώρα δεν είναι ούτε ο Κουρουμπλής ούτε αυτά που είπε και ενδεχομένως παρερμηνεύθηκαν. Το επίδικο είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια έκθεση που δεν αμφισβητείται και δεν τολμάει κανείς να την αμφισβητήσει, γιατί είναι δημοσιευμένη σε επιστημονικά περιοδικά. Φέρει την υπογραφή του συμβούλου του Πρωθυπουργού, του κ. Τσιόδρα και του κ. Λύτρα. Το συμπέρασμα αυτής τη έκθεσης είναι ότι χάθηκαν άδικα τουλάχιστον 7.500 άνθρωποι», τόνισε αρχικά ο πρώην υπουργός Υγείας.

«Βεβαίως το εμβόλιο είναι απαραίτητο, αλλά δεν φτάνει. Παράλληλα με το εμβόλιο χρειάζεται η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας», επεσήμανε ο κ. Κουρουμπλής, για να προσθέσει:

«Οταν μέσα σε ένα νοσοκομείο ανατίθεται η ευθύνη να φροντίζουν ανθρώπους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με ΜΕΘ, ξέρετε τι συνέβη; Πνίγηκαν άνθρωποι από την κακή ροή του οξυγόνου. Εάν αυτό δεν είναι δολοφονία, τι είναι; Το λέω εγώ και όποιος θέλει ας πάει στον εισαγγελέα. Πώς πεθαίνανε άνθρωποι εκεί; Είναι η πρώτη φορά που ακούτε ότι καλούν ανθρώπους που δεν έχουν καμία ειδικότητα σχετική να φροντίζουν διασωληνωμένους; Πάθαμε Μιθριδατισμό; Χάνονται άδικα άνθρωποι. Και το ερώτημα είναι: ήξερε ή δεν ήξερε ο κ. Πρωθυπουργός;» επέμεινε ο διαγραφείς βουλευτής.

«Το πρόβλημα είναι το τι έρχεται τον Γενάρη –το είπε και ο πρόεδρος Μπάιντεν (σ.σ. που προειδοποίησε για την Ομικρον, ότι έρχεται «ένας χειμώνας βαριάς ασθένειας και θανάτου»)– και εδώ ποιούμε την νήσσαν και αυτοθαυμαζόμαστε», παρατήρησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ενδεικτικά ανέφερε ότι ακόμα δεν έχουν γίνει οι προσλήψεις που έχουν ήδη εγκριθεί στην Υγεία, ενώ δόθηκε εξάμηνη παράταση στις συμβάσεις των συμβασιούχων, λες και θα λήξει η πανδημία σε έξι μήνες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ερωτηθείς μάλιστα αν είναι σε θέση να αποδείξει τους ισχυρισμούς του περί θανάτων ασθενών εκτός ΜΕΘ λόγω κακής ροής οξυγόνου, ο κ. Κουρουμπλής έσπευσε να απαντήσει λέγοντας ότι παραιτείται της βουλευτικής ασυλίας του για όποιον θέλει να τον πάει στα δικαστήρια.

Σχολιάζοντας τη δήλωσή του, ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, είπε ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι σε παραλήρημα.

«Ο κ. Κουρουμπλής είναι σε παραλήρημα. Για την κακή ροή του οξυγόνου κατηγορείς τον Πρωθυπουργό; Αυτός ευθύνεται; Είναι δουλειά των γιατρών. Δηλαδή ο Κουρουμπλής λέει ότι γιατροί και νοσηλευτές έβλεπαν τους ανθρώπους να πνίγονται και δεν έκαναν τίποτα. Είναι απίστευτη προσβολή στους γιατρούς. Πρώτη φορά πρώην υπουργός Υγείας κάνει τέτοια δήλωση. Εύχομαι σύντομα να επανέλθει σώας τα φρένας ο κύριος Κουρουμπλής», δήλωσε στο ίδιο κανάλι ο κ. Γεωργιάδης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...