320
Κάθε λόγο να χαμογελά έχει ο Τιμ Κουκ αφού μέσα σε λίγα 24ωρα αύξησε την περιουσία του κατά πολλές εκατοντάδες δολάρια |

Σούπερ μπόνους $750 εκατ. για το αφεντικό της Apple

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2021, 20:05
Κάθε λόγο να χαμογελά έχει ο Τιμ Κουκ αφού μέσα σε λίγα 24ωρα αύξησε την περιουσία του κατά πολλές εκατοντάδες δολάρια
|

Σούπερ μπόνους $750 εκατ. για το αφεντικό της Apple

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2021, 20:05

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple είναι πλέον πλουσιότερος κατά 750 εκατ. δολάρια. Ο Τιμ Κουκ συμπλήρωσε δέκα χρόνια στην ηγεσία της Apple και μέρος της συμφωνίας που είχε συνάψει με την εταιρεία ήταν να λάβει σε αυτή την περίπτωση περί τις 5 εκατ. μετοχές ως ένα είδος μπόνους.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το BBC ο Κουκ πούλησε αμέσως το μεγαλύτερο μέρος αυτών των μετοχών αποκομίζοντας κέρδη ύψους 750 εκατ. δολαρίων. Ο επικεφαλής της Apple είχε συμφωνήσει να πάρει με την συμπλήρωση δέκα ετών στην ηγεσία της εταιρείας ένα πακέτο μετοχών ως δώρο.

To πόσες θα ήταν οι μετοχές που θα έπαιρνε ο Κουκ θα υπολογιζόταν βάσει της συμφωνίας από την απόδοση της τιμής των μετοχών της Apple σε σχέση με την απόδοση των μετοχών άλλων εταιρειών στο χρηματιστήριο. Το γεγονός ότι η τιμή της μετοχής της Apple αυξήθηκε κατά 191.83% τα τελευταία τρία έτη εκτόξευσε σε… όγκο το πακέτο των μετοχών που έλαβε ο διάδοχος του Στιβ Τζομπς.

Συνολικά στην διάρκεια της θητείας του Τιμ Κουκ που ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου του 2011 η μετοχή της Apple έχει αυξηθεί κατά 1,200%. Η εταιρεία έχει πλέον χρηματιστηριακή αξία που αγγίζει τα 2,5 τρισ. δολάρια! Αν ο Κουκ καταφέρει να παραμείνει για ακόμη πέντε έτη στην θέση του, το 2026 θα λάβει ένα νέο  πακέτο μετοχών βάσει της νέας συμφωνίας που έχει κάνει με την εταιρεία.

Όπως έγινε γνωστό ο πάμπλουτος πλέον CEO από το πακέτο των μετοχών που έλαβε δώρισε ένα μέρος αξίας δέκα εκατ. δολαρίων σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση το όνομα της οποίας δεν ανακοινώθηκε. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει μια τέτοια κίνηση αφού τα τελευταία χρόνια έχει κάνει δωρεές για φιλανθρωπικούς λόγους ύψους δεκάδων εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων Bloomberg η περιουσία του Τιμ εκτιμάται πλέον στο 1,5 δισ. δολάρια. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα χαρίσει ολόκληρη την περιουσία του πριν πεθάνει ακολουθώντας ανάλογες τοποθετήσεις από μεγιστάνες όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο Γουόρεν Μπάφετ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...