375
Την εποχή του Zoom, της μάσκας και των κοινωνικών αποστάσεων, τα επαγγελματικά ταξίδια, τουλάχιστον σε ένα ποσοστό, αποδεικνύονται περιττά... | shutterstock

Airbnb: Ο επαγγελματικός τουρισμός άλλαξε για πάντα

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 18:15
Την εποχή του Zoom, της μάσκας και των κοινωνικών αποστάσεων, τα επαγγελματικά ταξίδια, τουλάχιστον σε ένα ποσοστό, αποδεικνύονται περιττά...
|shutterstock

Airbnb: Ο επαγγελματικός τουρισμός άλλαξε για πάντα

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 18:15

Ο τουριστικός κλάδος σε κάθε πτυχή του χτυπήθηκε άμεσα και συντριπτικά, αμέσως μόλις έκανε την εμφάνισή της η πανδημία. Και αναμένει και αυτός, όπως και οι περισσότερες οικονομικές δραστηριότητες, την ολοκλήρωση του παγκόσμιου προγράμματος εμβολιασμών, για να κάνει μια επανεκκίνηση. Ομως ο Μπράιαν Τσέσκι, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Airbnb, είναι απαισιόδοξος, όσον αφορά τουλάχιστον τον επαγγελματικό τουρισμό. Ο Τσέσκι αναφέρει ότι έχει αρχίσει να σημειώνεται αξιοσημείωτη ανάκαμψη στον ταξιδιωτικό τομέα, αλλά θεωρεί ότι ο επαγγελματικός τουρισμός δεν θα επιστρέψει ποτέ στην κατάσταση που ήταν πριν από την εμφάνιση του κορονοϊού.

«Ο επαγγελματικός τουρισμός δεν πέθανε, αλλά ο κόσμος των επαγγελματικών ταξιδιών δεν θα επιστρέψει σε αυτό που ήταν πριν από την πανδημία. Η αιτία είναι ότι δεν είναι πια απολύτως απαραίτητο να μπεις σε ένα αεροπλάνο για να κάνεις μια συνάντηση. Σε αυτό τον έναν χρόνο που όλοι καθηλώθηκαν στα σπίτια τους, διαπιστώθηκε ότι πολλά από αυτά που θα έκανε κάποιος ταξιδεύοντας για επαγγελματικούς λόγους, μπορεί να τα κάνει από εκεί που βρίσκεται. Νομίζω ότι οι άνθρωποι έχουν τώρα αυτό που δεν είχαν πριν από ένα-δύο χρόνια. Έχουν αποκτήσει πλέον μια ευελιξία για το πού ζουν, πού ταξιδεύουν και πού εργάζονται και αρχίζουν να αξιοποιούν και να συνδυάζουν αυτές τις νέες δυνατότητες που έχουν» δήλωσε ο Τσέσκι στο CNN.

Oι αλλαγές

Μια τάση που φαίνεται να αναπτύσσεται στη βάση αυτής της ευελιξίας που αναφέρει ο Τσέσκι είναι ότι αυξάνεται συνεχώς ο χρόνος διαμονής σε ένα κατάλυμα. Μετά την επανέναρξη των ταξιδιών, παρατηρείται αύξηση των ενοικιάσεων για χρονικό διάστημα που φτάνει τις 30 ημέρες. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί κάποιος να παρατείνει τις διακοπές του, έχοντας τη δυνατότητα να δουλέψει από το κατάλυμα στο οποίο βρίσκεται.

Η πλατφόρμα Airbnb, με την οποία ενοικιάζει κάποιος ένα κατάλυμα στην περιοχή που πρόκειται να επισκεφθεί για τουριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους, έχει παρουσία σε 220 χώρες. Ο Τσέσκι υποστηρίζει ότι η ταξιδιωτική δραστηριότητα παρουσιάζει σημαντική ανάκαμψη και πλησιάζει τα επίπεδα του 2019, ενώ υπάρχουν ακόμη περιορισμοί και κλειστά σύνορα σε πολλές περιπτώσεις. Η πλατφόρμα στηρίζει πλέον τη στρατηγική της σε αυτή την ευελιξία, για την οποία κάνει λόγο ο δημιουργός της.

Το Airbnb ανακοίνωσε πριν από λίγα 24ωρα περισσότερες από 100 αλλαγές στις υπηρεσίες που παρέχει στους χρήστες της, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα της εποχής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...