279
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. | ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ IntimeNews

Θεμιστοκλέους: Πόσοι έχουν εμβολιαστεί – Τι θα γίνει με τους εργαζομένους στον τουρισμό

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2021, 18:43
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ.
|ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ IntimeNews

Θεμιστοκλέους: Πόσοι έχουν εμβολιαστεί – Τι θα γίνει με τους εργαζομένους στον τουρισμό

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2021, 18:43

Αυξάνεται το ποσοστό ανοσίας που δημιουργείται στη χώρα μας από τον εμβολιασμό των πολιτών και πλέον η εμβολιαστική κάλυψη αγγίζει το 7,12%, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Οπως σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στις 6 μ.μ. τη Δευτέρα, μόνο σήμερα πραγματοποιήθηκαν 30.000 εμβολιασμοί.

Το εμβόλιο σε αριθμούς

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, από την αρχή της διαδικασίας έχουν πραγματοποιηθεί 1.120.000 εμβολιασμοί. Τουλάχιστον 747.000 συμπολίτες μας έχουν λάβει έστω μία δόση. Οι 373.000 έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.

  • Από την ηλικιακή ομάδα των από 85 και άνω, 212.000 πολίτες είτε εμβολιάστηκαν είτε έκλεισαν ραντεβού, δηλαδή ποσοστό 57%.
  • Στις ηλικίες 80-84, εμβολιάστηκαν ή έκλεισαν ραντεβού 230.000 άτομα, ποσοστό 58%.
  • Στους 75-79 ετών, 282.000 άτομα έκαναν το εμβόλιο είτε έκλεισαν ραντεβού, ποσοστό άνω του 65%.
  • Στους 60-64 ετών, 352.000 συμπολίτες μας έκαναν το εμβόλιο είτε έκλεισαν ραντεβού ποσοστό 50% .
Εργαζόμενοι στον τουρισμό

Σε σχέση με τις επαγγελματικές ομάδες του τουρισμού, ο κ. Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε ότι προηγούνται τα άτομα με χρόνια νοσήματα και ακολούθως θα κριθεί εάν θα εμβολιαστούν όσοι πρόκειται να εργαστούν στον συγκεκριμένο τομέα.

«Η συζήτηση αυτή θα ανοίξει όταν τελειώσουμε με όλες τις ευπαθείς ομάδες, δηλαδή όταν εμβολιαστούν και όλα τα άτομα της κατηγορίας Β (εδώ) και αναλόγως, μετά θα δούμε αν θα προχωρήσουμε σε επαγγελματικές ομάδες όπως είναι τα άτομα που εργάζονται στα τουριστικά επαγγέλματα», ξεκαθάρισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Πάντως, δεδομένου ότι η σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει για τον τουρισμό τον Μάιο, οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και εστίαση θα πρέπει να εμβολιαστούν σχετικά άμεσα, προκειμένου να προλάβουν να τους χορηγηθούν και οι δύο δόσεις του εμβολίου ή να κάνουν το εμβόλιο της Johnson & Johnson, που είναι μόνο μία δόση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...