582
Γεράσιμος Σκιαδαρέσης - Πέτρος Φιλιππίδης σε φωτογραφία τους από την παράσταση «Φον Δημητράκης» | YouTube

Σκιαδαρέσης για το ξύλο Φιλιππίδη στο «Φον Δημητράκης»: Τον σταματήσαμε για να μη συμβούν χειρότερα

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2021, 10:17
Γεράσιμος Σκιαδαρέσης - Πέτρος Φιλιππίδης σε φωτογραφία τους από την παράσταση «Φον Δημητράκης»
|YouTube

Σκιαδαρέσης για το ξύλο Φιλιππίδη στο «Φον Δημητράκης»: Τον σταματήσαμε για να μη συμβούν χειρότερα

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2021, 10:17

Για την καταγγελία ξυλοδαρμού ηθοποιού από τον Πέτρο Φιλιππίδη  (εδώ) μίλησε ο συμπρωταγωνιστής του στην παράσταση «Φον Δημητράκης», Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ. Σκιαδαρέσης είπε πως ήταν παρών την ώρα του συμβάντος και ότι μόνο χάρις στην παρέμβαση μελών του θιάσου, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για τον παθόντα Γιώργο Ψάλτου.

«Υπήρξε μια ανεξήγητη για τους υπόλοιπους έκρηξη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος επετέθη στον […] και χάρη στην παρέμβαση των υπολοίπων, τον σταματήσαμε για να μην συμβούν τα χειρότερα», ανέφερε στην περιγραφή του ο ηθοποιός, δηλώνοντας παράλληλα πρόθυμος να καταθέσει για την υπόθεση.

«Αν χρειαστεί, βεβαίως, εννοείται πως θα καταθέσω, δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια».

Την υπόθεση του ξυλοδαρμού έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δικηγόρος του θύματος, Γιώργος Γεραρής, ο οποίος υποστήριξε ότι το «μαρτύριο» του καταγγέλλοντος διήρκεσε δύο χρόνια, όσο δηλαδή κράτησε η παράσταση.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο εν λόγω ηθοποιός ήταν σε δεινή οικονομική κατάσταση προτού κληθεί να συμμετάσχει στην παράσταση και ο Πέτρος Φιλιππίδης τον προειδοποίησε «μεταξύ σοβαρού κι αστείου» ότι θα τρώει ξύλο σε μια συγκεκριμένη σκηνή.

Κατά τον κ. Γεραρή, ο Φιλιππίδης την ώρα της παράστασης ξυλοκοπούσε κανονικά τον ηθοποιό, χρησιμοποιώντας γροθιές ακόμα και ένα παλιό τηλέφωνο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταβεί δύο φορές στα επείγοντα («Ευαγγελισμό» και «Λαϊκό») με θλαστικά τραύματα και να ενημερώσει συναδέλφους του – ενέργεια που θα χρησιμοποιηθεί και ως αποδεικτικό.

Ο δικηγόρος επισήμανε ότι έχει καταγραφεί και άλλος, πιο σοβαρός ξυλοδαρμός εκτός παράστασης, με παρόντα σχεδόν όλα τα μέλη του θιάσου. Σύμφωνα με τον Γιώργο Γεραρή, υπάρχουν εννέα μάρτυρες που θα καταθέσουν κατά του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Στο τέλος της σεζόν έγινε το χειρότερο. Κάποια μέρα στα καμαρίνια, προφανώς είχε τα νεύρα του ο κ. Φιλιππίδης, υπήρξε μια συζήτηση μεταξύ του εντολέα μου και άλλων ηθοποιών. Ο Φιλιππίδης ρώτησε “τι λέτε εδώ”, του απάντησε μια ηθοποιός “να λέμε πού θα πιούμε καφέ”. Αυτός θεώρησε ότι λέει ψέματα, τους κάλεσε τους 3-4 στο καμαρίνι του και άρχισε να τους τα ψέλνει και τους είπε να του ζητήσουν συγγνώμη. Ο εντολέας μου αντέδρασε, του είπε “δεν έχουμε κάτι για να σου ζητήσουμε συγγνώμη” και τότε ο κ. Φιλιππίδης σηκώθηκε, τον άρπαξε από τον γιακά, τον πήγε ως την πόρτα, του έριξε μια γροθιά και τον πέταξε έξω και του έκλεισε την πόρτα στο πρόσωπο. Ο εντολέας μου φώναξε “αυτό δεν θα περάσει έτσι” και τότε ο κ. Φιλιππίδης άνοιξε την πόρτα και τον πλάκωσε στο ξύλο. Με γροθιές, κλωτσιές. Ηταν μπροστά όλος ο θίασος, έχουμε 9 μάρτυρες», περιέγραψε ο κ. Γεραρής.

«Ετρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή»

Στο Mega, μίλησε και ο ίδιος ο παθών, ο Γιώργος Ψάλτου, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι όσα καταγγέλλει δεν έχουν ίχνος ψέματος ή υπερβολής. «Έτρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Περιγράφοντας την συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη, είπε ότι ξεκίνησε το 2013 ως εξωτερικός συνεργάτης και στη συνέχεια στην παράσταση «Φον Δημητράκης».

Καθ’όλη τη διάρκεια της πρώτης σεζόν, ο κ. Ψάλτου δεχόταν ανελέητο ξύλο επί σκηνής από τον κ. Φιλιππίδη, κάτι βέβαια που δεν γινόταν αντιληπτό από το κοινό.

«Καθόμουν γιατί η ανάγκη είναι ο εχθρός της ελευθερίας», τόνισε, εξηγώντας πως τότε ήταν σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Η παράσταση συνεχίστηκε και για δεύτερη χρονιά με την κατάσταση να έχει ηρεμήσει κάπως, μέχρι τα τέλη της τρίτης παράτασης που πήρε η παράσταση, όταν ο Πέτρος Φιλιππίδης άρχισε να χτυπά ανελέητα τον  Ψάλτου έξω από το καμαρίνι του με αρκετούς συναδέλφους να προσπαθούν να τον ηρεμήσουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...