197
Εργαζόμενοι και πολίτες φροντίζουν τις χελώνες που δεν έχουν συνηθίσει στην παγωνιά | Ed Caum – City Of South Padre Island Convention And Visitors Bureau/ via REUTERS

Τέξας: Οι κάτοικοι διέσωσαν 4.000 χελώνες που είχαν υποστεί σοκ από το ψύχος

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2021, 17:56
Εργαζόμενοι και πολίτες φροντίζουν τις χελώνες που δεν έχουν συνηθίσει στην παγωνιά
|Ed Caum – City Of South Padre Island Convention And Visitors Bureau/ via REUTERS

Τέξας: Οι κάτοικοι διέσωσαν 4.000 χελώνες που είχαν υποστεί σοκ από το ψύχος

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2021, 17:56

Χιλιάδες χελώνες κινδυνεύουν να πεθάνουν από το κρύο στο Τέξας, όπου ούτε οι άνθρωποι αλλά ούτε και τα ζώα είναι συνηθισμένα στις πρωτοφανείς χαμηλές θερμοκρασίες, μέχρι και μηδέν βαθμούς Κελσίου, μετά τις χιονοθύελλες των τελευταίων ημερών.

Στο νησάκι Σάουθ Πάντρε, γνωστό ως τόπο διακοπών, πολίτες φέρνουν σε ένα πρόχειρο κέντρο που έχει στηθεί, χελώνες κάθε μεγέθους από τον Κόλπο του Μεξικού, οι οποίες έχουν υποστεί σοκ από το ψύχος και παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή. Στο κέντρο, όπου λόγω της κακοκαιρίας δεν έχει ρεύμα –δεν είναι φαινόμενο μόνο ελληνικό– προσπαθούν με γεννήτριες να κρατήσουν τη θερμοκρασία στους 15 βαθμούς, που θεωρείται ασφαλής για τις χελώνες.

Κάθε 15 λεπτά, κάποιος έρχεται με αγροτικό ή φορτηγάκι και τις ξεφορτώνει. Κάποιοι φέρνουν μία και άλλοι 100, όπως εξηγεί ο υπεύθυνος.

Εθελοντές φροντίζουν τις χελώνες, οι οποίες, την Τετάρτη, είχαν φτάσει τις 4.000. «Δυστυχώς, δεν μπορέσουμε να τις σώσουμε όλες», πρόσθεσε.

Καθώς έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή, δεν γνωρίζουν πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν τις χελώνες στη θάλασσα. Ισως πρέπει να περιμένουν μέχρι το Σαββατοκύριακο, όταν οι μετεωρολόγοι προβλέπουν άνοδο της θερμοκρασίας.

Πολίτες ξεφορτώνουν χελώνες από τα αυτοκίνητά τους, στο πρόχειρο κέντρο διάσωσης

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...