227
Ο Μπόρις Τζόνσον, με τη χαρακτηριστική ατίθαση κόμη, αποχωρεί από την Ντάουνινγκ Στριτ το μεσημέρι της Τετάρτης | REUTERS/Henry Nicholls

Ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποεί τους Βρετανούς: Συνηθίστε την ιδέα του επανεμβολιασμού

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 17:26
Ο Μπόρις Τζόνσον, με τη χαρακτηριστική ατίθαση κόμη, αποχωρεί από την Ντάουνινγκ Στριτ το μεσημέρι της Τετάρτης
|REUTERS/Henry Nicholls

Ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποεί τους Βρετανούς: Συνηθίστε την ιδέα του επανεμβολιασμού

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 17:26

Οι Βρετανοί να αναμένουν ότι θα λάβουν επαναληπτικούς εμβολιασμούς κατά της Covid-19 στο μέλλον για να συμβαδίζουμε με τις μεταλλάξεις του ιού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Καθώς εμβόλια αποστέλλονται σε όλο τον κόσμο, ερευνητές εξετάζουν μικροαλλαγές και ενισχυτικές δόσεις προκειμένου να τα καταστήσουν πιο αποτελεσματικά απέναντι στα νέα παραλλαγμένα στελέχη του ιού, κάποια εκ των οποίων φαίνεται να εξαπλώνονται πιο γρήγορα.

Μεταξύ αυτών που απασχολούν περισσότερο τους επιστήμονες και τους ειδικούς σε θέματα δημόσιας υγείας είναι η λεγόμενη βρετανική, η νοτιαφρικανική και η βραζιλιάνικη μετάλλαξη.

«Νομίζω ότι θα πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι θα εμβολιαστούμε και θα επανεμβολιαστούμε το φθινόπωρο καθώς αντιμετωπίζουμε αυτές τις νέες μεταλλάξεις», δήλωσε ο Τζόνσον στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Η Βρετανία έχει ήδη χορηγήσει πάνω από 12,6 εκατ. αρχικές δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 και οδεύει προς την επίτευξη του στόχου της να εμβολιάσει όλους τους ανθρώπους που ανήκουν στις τέσσερις πιο ευπαθείς ομάδες έως τα μέσα Φεβρουαρίου. Σύμφωνα δε με τις προβολές, εφόσον συνεχιστούν οι ρυθμοί εμβολιασμών, ως τις 22 Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι ενήλικες στη Βρετανία.

Η πανδημία της Covid-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε 2,34 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από τότε που εμφανίστηκε στην Κίνα στα τέλη του 2019, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, με τη Βρετανία να είναι μεταξύ των χωρών που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα, έχοντας εδώ και μέρες σπάσει το ψυχολογικό όριο των 100.000 θυμάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...