• Ο Ζουράρις σπάει τη «γραμμή» ΣΥΡΙΖΑ για τα 12 ναυτικά μίλια - «είναι μια τρύπα στο νερό»

    Η αλήθεια είναι κάπου τον είχαμε ξεχάσει τον Κώστα Ζουράρι.

     

    Οι φαν του βέβαια, θυμούνται ότι κάποια στιγμή τον περασμένο Δεκέμβριο ανέβηκε στο βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό της Βουλής και είπε κάτι ακατάληπτα –«Αλλαχού ακμπάρ, επανάγαγε την κυβέρνησιν εις το καθ’ ομοίωσιν»– για να καταχειροκροτηθεί και από τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τον άκουγαν, αλλά αυτό δεν είναι και κομβική στιγμή, σαν αυτές που μας είχε συνηθίσει όταν ήταν στους Ανεξ. Ελλ.

     

    Ετσι, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, είπε να υπενθυμίσει την παρουσία του, τον παλιό καλό Ζουράρι. Σπάζοντας κατά τα φαινόμενα τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, για το νομοσχέδιο που θα επικυρώνει την επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας στο Ιόνιο.

     

    Ως γνωστόν, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία. Για να ξέρουμε, με ονοματεπώνυμο, ποιος ψηφίζει την επέκταση της εθνικής κυριαρχίας και ποιος όχι. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο. Αλλά ο κ. Ζουράρις διαφοροποιήθηκε, θα ψηφίσει λέει «παρών».

     

    Συγκεκριμένα, στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, ο κ. Ζουράρις είπε: «Δεν θα ψηφίσω μεθαύριο, θα δηλώσω παρών γιατί η επέκταση αυτή είναι μια τρύπα στο νερό. Για την αυτοπαιδαγωγική μας ικανότητα έχει σημασία να καταλάβουμε ότι υπάρχει σύνδρομο φοβικό απέναντι στη Τουρκία γιατί από το 22’, το 54’, το 65’ και την εισβολή στη Κύπρο, ο ελληνισμός συρικνούται και είναι νικημένος έναντι της Τουρκίας. Η συμφωνία αυτή δυστυχώς, επισημαίνει και επισημοποιεί, ότι φοβόμαστε την Τουρκία. Δεν επεκτείνουμε εκεί που θα έπρεπε, τσούζει η ιστορία με την Τουρκία γιατί είμαστε νικημένη χώρα αλλεπαλλήλως και συνέβαλε εκεί και το ΝΑΤΟ που μας έχει κάψει».

     

    Σκληρός ο κ. Ζουράρις. Αλλά αφού είναι τόσο γενναίος, γιατί δεν καταψηφίζει το νομοσχέδιο και αρκείται στο φοβικό «παρών»;

     

  • H πρώτη ανάρτηση της Μπαλατσινού για τον Κικίλια Τζούνιορ

    Δεκαοκτώ ημέρες μετά τη γέννηση του γιου της, η Τζένη Μπαλατσινού, σύζυγος του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, έκανε την πρώτη σχετική ανάρτηση στα social media.

     

    Η κυρία Μπαλατσινού δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα φορμάκι για μωρά που στο πίσω μέρος γράφει «Κikilias Junior» και συνοδεύεται με τον αριθμό ένα.

     

    «Καλημέρα! Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε για την φανέλα!», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής της, η οποία παραπέμπει και στο παρελθόν του συζύγου του προτού αυτός ασχοληθεί με την πολιτική (είχε διατελέσει καλαθοσφαιριστής στον Ιωνικό Νικαίας, στον Πανιώνιο και στην ΑΕΚ).

    Ο κ. Κικίλιας έκανε καρδούλα.

  • Μόνο οι μισοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανοποιημένοι με την τακτική του Τσίπρα

    Δεν το λες και είδηση ότι μια νέα δημοσκόπηση –μία ακόμη, δηλαδή, αυτή τη φορά της Opinion για τη διαδικτυακή εφημερίδα «Political»– επιβεβαιώνει την τεράστια διαφορά στην πρόθεση ψήφου που χωρίζει τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ (38,6% έναντι 21,4%).

     

    Ούτε που επιβεβαιώνει τη συντριπτική δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα (o Πρωθυπουργός έχει θετικές απόψεις στο 62,5% των πολιτών, ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 38,5%, και τρίτος ο κ. Τσίπρας με 37,2%).

     

    Αυτό που έχει πραγματικά ενδιαφέρον είναι ότι με τον κ. Τσίπρα διαφωνούν πλέον και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ!

     

    Συγκεκριμένα στην ερώτηση «πόσο ικανοποιημένος/η είστε από την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ», μόλις το 10% των ερωτηθέντων δηλώνει «πολύ» (1%) ή αρκετά (9%)

    Με δεδομένο ότι στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ένα 21,4% είναι φανερό ότι το ποσοστό των ικανοποιημένων με την τακτική του κ. Τσίπρα δεν αντιστοιχεί ούτε στους μισούς, κάτι που ίσως θα πρέπει να τον προβληματίσει…

     

    Επίσης από τους δυνητικούς ψηφοφόρους του και πάλι κάποιοι πιστεύουν ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η χώρα δεν θα πήγαινε καλύτερα (μόνο το 18% των ερωτηθέντων το πιστεύει)….




text
  • Να στείλουμε ευχές και να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στις Αρχές του Βερολίνου


    9 Μαΐου 2024, 09:51