222
Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε πρόσφατες δηλώσεις του στα ΜΜΕ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χριστουγεννιάτικο παραλήρημα Σεραφείμ: Ψυχοπαθολογική εκτροπή και σαπρότητα η ομοφυλοφιλία

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2020, 15:25
Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε πρόσφατες δηλώσεις του στα ΜΜΕ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χριστουγεννιάτικο παραλήρημα Σεραφείμ: Ψυχοπαθολογική εκτροπή και σαπρότητα η ομοφυλοφιλία

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2020, 15:25

Χριστούγεννα, ημέρες αγάπης και ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ επέλεξε όρους όπως «σαπρότητα» και «ψυχολογική εκτροπή» για να αναφερθεί στους ομοφυλόφιλους, τους οποίους όπως είπε, ναι μεν τους σέβεται, αλλά ως πάσχοντες, ως αρρώστους.

Το βήμα στον Σεραφείμ προσφέρθηκε μέσω μεταμεσονύκτιας εκπομπής στην τηλεόραση του Αlpha, όπου ως ποιμένας, ο μητροπολίτης προειδοποίησε το ποίμνιό του για το ψυχοπαθολογικό πρόβλημα των απανταχού ομοφυλοφίλων και τους κινδύνους της συναναστροφής μαζί τους :

«Οφείλω ως ποιμένας να πω στα παιδιά μου: προσέξτε το σώμα σας είναι ναός του Αγίου Πνεύματος, θα το σέβεστε γιατί αν δεν το σέβεστε θα έχετε επιπτώσεις θανατηφόρες, καρκίνους, λοιμώξεις, θάνατο. Δεν έρχομαι σε αντίθεση με τους ανθρώπους που έχουν αυτό το πρόβλημα το ψυχοπαθολογικό, τους σέβομαι, τους αγαπώ, προσεύχομαι γι’ αυτούς αλλά στηλιτεύω το κακό».

«Δεν συγκρούομαι με τα πρόσωπα», θέλησε να εξηγήσει, «συγκρούομαι με την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και είμαι ως ποιμένας υπεύθυνος να υπερασπιστώ την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία και πρέπει να καταδείξω ότι αυτή η ψυχοπαθολογική εκτροπή δεν είναι ένα γεγονός που μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο πραγματική ευτυχία, πραγματική ερωτική έκσταση, είναι σαπρότητα».

Στη συνέντευξή του ο μητροπολίτης Πειραιώς εξέφρασε την ενόχλησή του για τη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών λέγοντας: « Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από τον αληθινό, πραγματικό έρωτα και την αγάπη μεταξύ ενός άνδρα και μια γυναίκας που οδηγεί στην τεκνοποιία, δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...