402
|

Πολάκης: Είχα δηλώσει εθελοντής από τις 18 Μαρτίου, μου είχε πει ευχαριστώ ο Κικίλιας

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2020, 11:37

Πολάκης: Είχα δηλώσει εθελοντής από τις 18 Μαρτίου, μου είχε πει ευχαριστώ ο Κικίλιας

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2020, 11:37

Πολλοί ήταν αυτοί που κάλεσαν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, αντί στείρας αντιπολίτευσης και φωνασκιών χωρίς μάσκα έξω από τις ΜΕΘ, να ακολουθήσει το παράδειγμα των βουλευτών του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη και της ΝΔ, Χρήστου Κέλλα, οι οποίοι την Δευτέρα δήλωσαν έτοιμοι να συνδράμουν εθελοντικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη δύσκολη μάχη με τον κορονοϊό, ζητώντας μάλιστα να τους απαλλάξουν από τα βουλευτικά τους καθήκοντα.

Απαντώντας ο κ. Πολάκης υπενθύμισε ότι είχε δηλώσει διαθεσιμότητα πρώτος από τις 18 Μαρτίου, «με κάποιες βάρδιες ανά εβδομάδα με την ομάδα του ΕΚΑΒ στη διαχείριση κλινών ΜΕΘ»,  δεχόμενος μάλιστα τότε τις ευχαριστίες του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ωστόσο όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι σήμερα η εθελοντική του προσφορά δεν έχει ενεργοποιηθεί.

Για να μην ξεχνιόμαστε :
Απο 18 Μαρτίου έχω δηλώσει διαθεσιμότητα εκεί που ήξερα πως θα «πονέσει» το σύστημα!!(φωτό…

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020

Στην ίδια ανάρτηση ο κ. Πολάκης επισυνάπτει την επιστολή του προς το προεδρείο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ (κάτω), καθώς και το «ευχαριστώ» του υπουργού Υγείας που χαρακτήριζε τότε σημαντική τη συνεννόηση σε πολιτικό επίπεδο.

Φαίνεται όμως ότι (πολιτικά) ο Νοέμβριος δεν είναι Μάρτιος. Ο κ. Πολάκης δεν έσπευσε να ανταποκριθεί εκ νέου στο κάλεσμα που απηύθυνε αυτή τη φορά το ΚΚΕ και άλλωστε δείχνει να προτιμά να κάνει εφόδους σε ΜΕΘ για να ξεμπροστιάσει τάχα την κυβέρνησης. Με το δεύτερο κύμα της πανδημίας η περίοδος της ομοψυχίας στο μέτωπο της μάχης με τον ιό αποτέλεσε παρελθόν, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναδεικνύει σε πρώτο αντιπολιτευτικό θέμα την πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Εξ ου και η νέα επίθεση -στην ίδια ανάρτηση- του κ. Πολάκη στον Πρόεδρο της Βουλής για τις ΜΕΘ του «Σωτηρία».

Στους  βουλευτές-ιατρούς του κοινοβουλίου που τέθηκαν στη διάθεση του ΕΣΥ, προστέθηκαν την Τρίτη ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ, χειρούργος, Κωνσταντίνος Μπλούχος και ο συνάδελφός του από τη Θεσπρωτία, καρδιολόγος, Βασίλης Γιόγιακας, ο οποίος σε επιστολή του που δοθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ανταποκρίνομαι στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας και τίθεμαι ως καρδιολόγος στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της 6ης Υ.ΠΕ. εθελοντικά και χωρίς αποζημίωση. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη στήριξη των ασθενών και των επαγγελματιών του Ε.Σ.Υ., που έχουν υπερβάλει εαυτούς. Τώρα, την ώρα της πιο μεγάλης μάχης που δοκιμάζει τις αντοχές τους στα όρια, μάς χρειάζονται περισσότερο παρά ποτέ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...