239
|

Μητσοτάκης: Πρώτα το διάγγελμα για τα μέτρα – μετά στη Σάμο

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2020, 10:20

Μητσοτάκης: Πρώτα το διάγγελμα για τα μέτρα – μετά στη Σάμο

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2020, 10:20

Τα μέτρα ενός μίνι-lockdown που είχε προαναγγείλει για την Παρασκευή ανακοινώνει τελικά το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης —ο καταστροφικός σεισμός στη Σάμο, όπου δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους και δύο παιδιά, προκάλεσαν αλλαγές στον σχεδιασμό της αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά μόνο για λίγο.

Ο Πρωθυπουργός, λοιπόν, θα απευθύνει στις 12 το μεσημέρι τηλεοπτικό μήνυμα προς τον λαό στο οποίο θα περιγράψει το σχέδιο δράσης ενός μήνα για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού, μετά και την τελευταία δραματική έξαρση των κρουσμάτων και αύξηση των διασωληνωμένων, και ακολούθως θα μεταβεί άμεσα στη Σάμο. Εκεί θα ενημερωθεί άμεσα από αρμόδιους φορείς για τις μεγάλες ζημιές στο νησί.

Έχει προεξοφληθεί ότι τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης —και καθώς η χώρα μετρά εδώ και τέσσερις ημέρες τετραψήφιο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (με τη Θεσσαλονίκη μάλιστα να ξεπερνά την Αττική)— θα περιλαμβάνουν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας παντού, σε όλη τη χώρα και πιθανό κλείσιμο της εστίασης στις περιοχές που είναι και στο επίπεδο 3 («πορτοκαλί», επίπεδο αυξημένης επιτήρησης).

Μέχρι στιγμής, στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, επτά περιφέρειες της χώρας έχουν μπει στην κατηγορία 4, αυξημένου κινδύνου, και βρίσκονται ήδη σε μίνι lockdown: Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ροδόπη, Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα, Λάρισα.

Σε Επίπεδο 3, αυξημένης επιτήρησης, με πορτοκαλί χρώμα στον χάρτη, έχουν βαφτεί οι εξής περιοχές: Αττική, Εβρος, Ξάνθη, Καβάλα, Χαλκιδική, Κιλκίς, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Τρίκαλα, Βοιωτία και σειρά από νησιά στις Κυκλάδες, ανάμεσά τους η Νάξος και η Σαντορίνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...