184
Εργαζόμενος σε εργαστήριο παρασκευής εμβολίου για τον κορονοϊό στην Κίνα ελέγχει τα νέα προϊόντα | REUTERS/Thomas Peter

Κορονοϊός: Μετά τον στρατό η Κίνα εμβολιάζει και τους φοιτητές

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2020, 12:48
Εργαζόμενος σε εργαστήριο παρασκευής εμβολίου για τον κορονοϊό στην Κίνα ελέγχει τα νέα προϊόντα
|REUTERS/Thomas Peter

Κορονοϊός: Μετά τον στρατό η Κίνα εμβολιάζει και τους φοιτητές

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2020, 12:48

Σε κίνδυνο φαίνεται ότι επιχειρούν να βάλουν οι κινεζικές υγειονομικές αρχές χιλιάδες φοιτητές που σπουδάζουν εκτός χώρας.

Οπως καταγγέλλουν κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ενώ η κλινική δοκιμή του εμβολίου για τον κορονοϊό της κρατικής εταιρείας Sinopharm φέρεται να είχε διακοπεί για λόγους ασφαλείας, η εταιρεία πρόσφερε δωρεάν εμβόλια σε φοιτητές από τη Γουχάν και το Πεκίνο.

Οι φοιτητές αυτοί επρόκειτο να ταξιδέψουν προς τις χώρες που σπουδάζουν από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Ιανουάριο του νέου έτους.

Σύμφωνα με τον Guardian, τα κρατικά μέσα ενημέρωναν ότι το πρόγραμμα κλινικών δοκιμών του συγκεκριμένου εμβολίου είχε τεθεί σε αναστολή, ενώ ο δικτυακός τόπος της εταιρείας φαινόταν να μη λειτουργεί και η ενημέρωση για τους επισκέπτες ήταν ότι τελεί «υπό συντήρηση».

Πριν από μερικούς μήνες η κινεζική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι ένα από τα τέσσερα εμβόλια για τον κορονοϊό που διαθέτει και βρίσκονται στην τελική φάση κλινικών δοκιμών, θα ξεκινήσει να χορηγείται στον στρατό. Ποτέ δεν διευκρινίστηκε εάν πρόκειται για υποχρεωτικό ή εθελοντικό εμβολιασμό (εδώ).

Μέσω των προγραμμάτων κλινικών δοκιμών και εκτάκτου υγειονομικής ανάγκης, στην Κίνα σήμερα είναι διαθέσιμα τρία διαφορετικά εμβόλια για την Covid-19.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...