479
Ο Τραμπ σε μια φιλάρεσκη πόζα στην ομιλία του στο Ντε Μόιν της Αϊόβα | REUTERS/Carlos Barria

Ο Τραμπ παίζει και το χαρτί του γιου του: «Είναι όμορφος και ελεύθερος»

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2020, 10:54
Ο Τραμπ σε μια φιλάρεσκη πόζα στην ομιλία του στο Ντε Μόιν της Αϊόβα
|REUTERS/Carlos Barria

Ο Τραμπ παίζει και το χαρτί του γιου του: «Είναι όμορφος και ελεύθερος»

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2020, 10:54

Για τον Ντόναλντ Τραμπ οι εκλογές είναι προσωπική υπόθεση. Πουλάει τον εαυτό του ως άτρωτο από τον κορονοϊό, τώρα πουλάει και τον γιο του. Λίγη ώρα αφού η Μελάνια Τραμπ αποκάλυψε (εδώ) ότι ο Μπάρον Τραμπ μολύνθηκε και αυτός από την Covid-19, αλλά σε αντίθεση με τον πατέρα και τη μητέρα του δεν εμφάνισε συμπτώματα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλώντας στο Ντε Μόιν της Αϊόβα, τον επικαλέστηκε ως απόδειξη ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό.

Η Αϊόβα είναι μια πολιτεία που είχε κερδίσει το 2016 ο Τραμπ, αλλά τώρα υπάρχει ένα ενδεχόμενο –όχι μεγάλο προς το παρόν, αλλά υπάρχει– να τη χάσει από τον Τζο Μπάιντεν. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έκανε τα σχόλια αυτά για τον Μπάρον στη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης στο Ντε Μόιν της Αϊόβα, μία από τις αμφίρροπες πολιτείες, την οποία είχε κερδίσει στις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά τώρα κινδυνεύει να τη χάσει από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

Στην ομιλία του, ο Τραμπ αναφέρθηκε στην ασθένεια του 14χρονου γιου του. «Πιστεύω πως δεν γνώριζε καν ότι έχει προσβληθεί» από κορονοϊό, είπε, για να συνεχίσει στο ίδιο γνωστό (και επικίνδυνο) μοτίβο, σύμφωνα με το οποίο η Covid-19 δεν είναι και κάτι το τόσο σοβαρό. «Είναι νέοι και ο ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι δυνατό και το καταπολεμούν… Ο Μπάρον βρέθηκε θετικός. Μέσα σε δύο δευτερόλεπτα ο Μπάρον ήταν καλά. Βρέθηκε αρνητικός. Διότι συμβαίνει. Οι άνθρωποι μολύνονται και μετά φεύγει. Στείλτε τα παιδιά πίσω στο σχολείο, πρέπει να στείλουμε τα παιδιά πίσω στο σχολείο», τόνισε.

«Ο Μπάρον είναι όμορφος και είναι ελεύθερος» πρόσθεσε.

Εδώ και καιρό ο Τραμπ προσπαθεί να πείσει τις πολιτείες να ανοίξουν τα σχολεία και να επιστρέψουν στην κανονικότητα, ώστε να περάσει την εικόνα ότι παρά τους 215.000 νεκρούς από την Covid-19, όλα είναι καλά. Ομως τα σωματεία των εκπαιδευτικών αντιδρούν, λέγοντας ότι οι δάσκαλοι μπορεί να κολλήσουν κορονοϊό από τους μαθητές. Η χρηματοδότηση για την απόκτηση προστατευτικών μέσων στα σχολεία αποτελεί ακόμη ένα αντικείμενο διαμάχης μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών.

Η προεκλογική συγκέντρωση στην Αϊόβα είναι μέρος της περιοδείας που κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ στις πολιτείες-κλειδιά, τις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει προκειμένου να επανεκλεγεί την 3η Νοεμβρίου.

Σε εθνικό επίπεδο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Τραμπ πίσω από τον Μπάιντεν και το ίδιο συμβαίνει σε κάποιες πολιτείες-κλειδιά.

«Σε είκοσι ημέρες από σήμερα, θα κερδίσουμε αυτή την πολιτεία», τόνισε ο Τραμπ ενώπιον ενός πλήθους, μεγάλο μέρος του οποίου δεν φορούσε μάσκες.

Ακολουθεί την Πέμπτη περιοδεία στη Βόρεια Καρολίνα και έπειτα επιστροφή στη Φλόριντα, ενώ μετά σειρά έχει η Τζόρτζια, την οποία οι Ρεπουμπλικανοί κινδυνεύουν τώρα να χάσουν για πρώτη φορά ύστερα από τρεις δεκαετίες (εδώ). Το Σάββατο ο Τραμπ θα εκφωνήσει ομιλίες στο Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν. Αυτές τις πολιτείες τις είχε κερδίσει το 2016, όμως τώρα οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Μπάιντεν φαβορί για τη νίκη εκεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...