200
Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη | Δελτίο τύπου / POOL

Πελώνη: Αυτονόητη η συμμετοχή της Κύπρου σε διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 12:19
Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη
| Δελτίο τύπου / POOL

Πελώνη: Αυτονόητη η συμμετοχή της Κύπρου σε διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 12:19

Οποιαδήποτε πρόταση συμβάλλει στην αποκλιμάκωση είναι καλοδεχούμενη, επισήμανε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σχολιάζοντας την αναφορά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για πολυμερή διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή της Τουρκίας.

Ωστόσο, όπως τόνισε η εκπρόσωπος σε δηλώσεις της την Τρίτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, «θεωρείται αυτονόητη η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αυτό το φόρουμ».

Πρόσθεσε ότι στις 15 Σεπτεμβρίου, όταν ο Σαρλ Μισέλ έλθει στην Αθήνα, θα αναλύσει την πρότασή του και επισήμως.

Η ελληνική πλευρά διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι είναι έτοιμη για διάλογο για τις θαλάσσιες ζώνες, εφόσον σταματήσουν οι προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας, είπε ακόμη η εκπρόσωπος.

«Η διπλωματία θέλει χρόνο με έναν δύσκολο γείτονα» σημείωσε η κυρία Πελώνη, τονίζοντας ότι η Ελλάδα επιλεγεί να μην απαντά στην εμπρηστική ρητορική της Τουρκίας, έχει τη στήριξη από τους εταίρους και μάλιστα όλο και περισσότερες χώρες στηρίζουν τις ελληνικές θέσεις.

Εν τω μεταξύ, διπλωματικές πηγές στην Κύπρο ανέφεραν στον «Φιλελεύθερο» ότι η Λευκωσία θα ανταποκριθεί θετικά σε μια πρόκληση από τον Σαρλ Μισέλ. Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι θεωρείται δεδομένο ότι θα προσκληθεί η Κύπρος, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, από τη στιγμή που η συγκεκριμένη διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Σαρλ Μισέλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...