322
Ο Πέδρο Σάντσεθ στην ισπανική Βουλή την περασμένη Τετάρτη. Το Σάββατο ανακοίνωσε ότι από τον Ιούλιο η χώρα του θα δέχεται τουρίστες | Ballesteros/Pool via REUTERS

Μετά από 28.678 νεκρούς η Ισπανία ανοίγει και πάλι: έμφαση σε τουρισμό και… μπάλα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2020, 01:44
Ο Πέδρο Σάντσεθ στην ισπανική Βουλή την περασμένη Τετάρτη. Το Σάββατο ανακοίνωσε ότι από τον Ιούλιο η χώρα του θα δέχεται τουρίστες
|Ballesteros/Pool via REUTERS

Μετά από 28.678 νεκρούς η Ισπανία ανοίγει και πάλι: έμφαση σε τουρισμό και… μπάλα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2020, 01:44

Για την Ισπανία, σχεδόν 50 νεκροί από τον κορονοϊό σε μια μέρα δεν είναι τίποτα —τουναντίον είναι «απόδειξη» ότι η επιδημία βρίσκεται σε αποδρομή και έτσι μπορεί να αρχίσει πάλι να λειτουργεί, δίνοντας έμφαση στα δύο πιο εμπορικά προϊόντα της, τον τουρισμό και το ποδόσφαιρο.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας το Σάββατο, η Ισπανία κατέγραψε 48 νέους θανάτους από τον κορονοϊό και έτσι ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων από την έναρξη της επιδημίας της Covid-19 στη χώρα της Ιβηρικής ανήλθε σε 28.678. Ο αριθμός των διαγνωσμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 235.290.

Ωστόσο ο Πέδρο Σάντσες ανακοίνωσε πως με βάση αυτά τα στοιχεία θα ανοίξει ξανά τις πύλες αυτό το καλοκαίρι στους ξένους τουρίστες και ότι θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της.

Οι ανακοινώσεις από τη Μαδρίτη είναι νέα σημάδια της βούλησης για επιστροφή στην κανονικότητα στην Ευρώπη, καθώς το επίκεντρο της ασθένειας έχει μεταφερθεί στη Λατινική Αμερική.

Η Ευρώπη, όπου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον δύο εκατομμύρια κρούσματα και περισσότεροι από 173.000 θάνατοι, συνέχισε την αργή επιστροφή της στους φυσιολογικούς ρυθμούς, λαμβάνοντας πρόσθετες προφυλάξεις φοβούμενη μια επανεμφάνιση της επιδημίας.

«Το δύσκολο μέρος πέρασε», διαβεβαίωσε ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, «έχουμε ξεπεράσει το μεγάλο κύμα της πανδημίας» που έχει αφήσει πίσω του περισσότερους από 28.000 νεκρούς στη χώρα. O Σάντσεθ αντιμετωπίζει ένα κύμα δυσαρέσκειας για τον τρόπο που η κυβέρνησή του, μια συμμαχία του PSOE και των Podemos, αντέδρασε στην κρίση του κορονοϊού.

Το Σάββατο οι δρόμοι της Μαδρίτης κατακλύστηκαν από αυτοκίνητα στην ιδιότυπη μηχανοκίνητη πορεία που διοργάνωσε το ακροδεξιό Vox κατά της κυβέρνησης Σάντσεθ.

 

Με βάση τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη, οι δύο κύριες εστίες της μόλυνσης στην Ισπανία, θα μπορούν με τη σειρά τους να αρχίσουν μια σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα ξαναρχίσει και οι διεθνείς του άσσοι θα ξαναβρεθούν στα γήπεδα την εβδομάδα της 8ης Ιουνίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Πάνω απ ‘όλα, η Ισπανία ανακοίνωσε ότι οι ξένοι τουρίστες θα μπορούν να επιστρέψουν τον Ιούλιο, μια καθοριστική ανακοίνωση για τον δεύτερο μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...