348
Μάρτιος 2018, ο Κασιδιάρης δίπλα στον αρχηγό. Τώρα οι δρόμοι τους χωρίζουν καθώς αναμένεται και η απόφαση του δικαστηρίου... | George Vitsaras / SOOC

Ο Κασιδιάρης αποκηρύσσει τον Μιχαλολιάκο και ιδρύει κόμμα!

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2020, 12:47
Μάρτιος 2018, ο Κασιδιάρης δίπλα στον αρχηγό. Τώρα οι δρόμοι τους χωρίζουν καθώς αναμένεται και η απόφαση του δικαστηρίου...
|George Vitsaras / SOOC

Ο Κασιδιάρης αποκηρύσσει τον Μιχαλολιάκο και ιδρύει κόμμα!

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2020, 12:47

Οχι πια πρωτοπαλίκαρο. Ο Ηλίας Κασιδιάρης, υπόδικος για την εγκληματική οργάνωση, θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη και αποκηρύσσει τον Νίκο Μιχαλολικάκο. Ενώ εκκρεμεί ακόμα η απόφαση της Δικαιοσύνης για την Χρυσή Αυγή, ο Κασιδιάρης έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του από τον αρχηγό της οργάνωσης.

Με βίντεό του, ο έως τώρα εκτελεστικός υπαρχηχός του Μιχαλολιάκου –αφού ως ιδεολογικός Νο2 εμφανιζόταν σταθερά ο Χρήστος Παππάς– ανακοίνωσε την ίδρυση ενός νέου εθνικιστικού κόμματος που θα κινείται στα πρότυπα των ευρωπαϊκών ακροδεξιών κομμάτων· μας το σύστησε δηλαδή κάπως σαν «σοβαρή Χρυσή Αυγή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μετέχει πλέον στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, διότι η πρόταση που κατέθεσε για πλήρη αναδιοργάνωση και ανανέωση δεν έγινε αποδεκτή μάλιστα σημειώνει ότι «έγιναν εκτενείς συζητήσεις, αλλά δυστυχώς υπήρξε απόλυτη διαφωνία».

Ο Κασιδιάρης είναι ο δεύτερος από τα στελέχη της οργάνωσης που αποχωρεί από τη Χρυσή Αυγή, η οποία άλλωστε μετά τις εκλογές και την αποτυχία της να ξαναβρεθεί στα βουλευτικά έδρανα φυλλορεί.

Την αρχή έκανε ο υπόδικος Γιάννης Λαγός όταν εξελέγη ευρωβουλευτής.

Ο Κασιδιάρης ανέβασε και βίντεο στα social media όπου επιτίθεται σχεδόν σε όλους, στην κυβέρνηση, στην αξιωματική αντιπολίτευση, στον πρωθυπουργό προσωπικά, ακόμα και στον Κυριάκο Βελόπουλο, από τον οποίο εξάλλου διεκδικεί τις εθνικιστικές ψήφους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόμμα του θα στελεχώνουν «επιφανή και σοβαρά πρόσωπα. Με στελέχη υψηλού επιπέδου, που ξεχωρίζουν σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής και θα αναδείξουν τον πατριωτικό, πολιτικό λόγο ως το αντίπαλο δέος ενάντια στην κοινή αντεθνική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας».

Πριν μερικές ημέρες, στις 14 Μαΐου συγκεκριμένα, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής αναδημοσίευσε μία παλιότερη ανάρτηση που είχε κάνει στο Twitter, με την οποία δείχνει την ενόχλησή του για τις αποχωρήσεις από την οργάνωση. Η ανάρτηση είχε γίνει πρώτη φορά στις 14 Ιουλίου του 2019, μετά τις βουλευτικές εκλογές δηλαδή. Τότε ο Μιχαλολιάκος μιλούσε για το μεγάλο του λάθος, το οποίο ήταν, όπως έγραφε, «εσείς», δηλαδή κάποια μέλη της οργάνωσης που κατά τον ίδιον τον πρόδωσαν.

Σε μια πρώτη αντίδραση του δημοκρατικού πολιτικού κόσμου, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, σχολίασε: «Οι φασίστες παραμένουν φασίστες, όσους μανδύες και να αλλάξουν»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...