394
Στιγμιότυπο από το Μotor Valley Fest του 2019, στη Μόντενα | Motorvalley.it

Motor Valley Fest 2020: Η ιταλική αυτοκίνηση μέσω Διαδικτύου

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2020, 22:07
Στιγμιότυπο από το Μotor Valley Fest του 2019, στη Μόντενα
|Motorvalley.it

Motor Valley Fest 2020: Η ιταλική αυτοκίνηση μέσω Διαδικτύου

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2020, 22:07

Το Motor Valley Fest 2020, το μεγάλο σόου της αυτοκίνησης και των γρήγορων (ιταλικών) αυτοκινήτων, έπεσε και αυτό «θύμα» του κορονοϊού.

Η μεγάλη γιορτή που πραγματοποιείται στην καρδιά της Ιταλίας, στη Μόντενα, θα ανοίξει μεν τις πύλες της και για φέτος… αλλά μόνο μέσω Διαδικτύου, στο τετραήμερο μεταξύ 14-17 Μαΐου.

Οπως αναφέρουν οι ίδιοι οι διοργανωτές, «ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις που θέτει η πανδημία του κορονοϊού στην διοργάνωση events, οι πιο φημισμένες ιταλικές μάρκες οχημάτων αναγκάζονται να στραφούν στο Διαδίκτυο όπου και θα συζητήσουν το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας και τις νέες τάσεις σε αυτήν».

Οι λάτρεις των Dallara, Ducati, Ferrari, Lamborghini, Maserati και Pagan, θα είναι σαφώς απογοητευμένοι που δεν θα θαυμάσουν τα καλύτερα και γρηγορότερα «άλογα» της ιταλικής αυτοκίνησης δια ζώσης, ωστόσο με μια δεύτερη σκέψη… και πάλι καλά να λένε.

Η διοργάνωση κατάφερε μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα να τα μετατρέψει όλα… διαδικτυακά και σε επίπεδο εικονικής πραγματικότητας και πλέον όλα τα workshops θα πραγματοποιηθούν με τους διοργανωτές στα σπίτια τους και τους συμμετέχοντας στα δικά τους.

Κάπως έτσι «όλες οι νεοσύστατες επιχειρήσεις start-ups, οι φοιτητές, οι λάτρεις της αυτοκίνησης και οι πρωταγωνιστές του αύριο, θα συναντηθούν στο μεγαλύτερο αυτοκινητικό φόρουμ που έχει σχεδιαστεί μέχρι σήμερα, προκειμένου να συζητήσουν για την εργασία, τις επαγγελματικές προοπτικές, τα εκπαιδευτικά μονοπάτια και την καινοτομία», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Το συνέδριο/σόου θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 14 Μαΐου, και θα περιλαμβάνει διάσημους ομιλητές από την Ιταλία και τον υπόλοιπο κόσμο, με όλες τις βασικές εκδηλώσεις να μεταδίδονται ζωντανά στο παγκόσμιο διαδικτυακό κοινό.

Θα υπάρχει επίσης μια ενότητα με τίτλο «Καινοτομία και ταλέντα», αφιερωμένη στα ταλέντα, τον κόσμο του πανεπιστημίου και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, ενώ όλες οι προβλεπόμενες συναντήσεις μεταξύ φοιτητών ή συμμετεχόντων και αυτοκινητοβιομηχανιών θα πραγματοποιηθούν σε online περιβάλλον.

Το Motor Valley είναι ένας σύνδεσμος που ενώνει πολλές ιταλικές εταιρείες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, συλλέκτες οχημάτων και ιδιοκτήτες πιστών, με τα γραφεία να βρίσκονται στην Εμίλια Ρομάνια, την πλέον πληγείσα από την πανδημία περιφέρεια της Ιταλίας.

Η ένωση στοχεύει εδώ και πολλά χρόνια στην ανάδειξη της πλούσιας αυτοκινητοβιομηχανικής ιστορίας που έχει η περιοχή και να την μετατρέψει στη «Μέκκα» για όσους έχουν πάθος με τα ιταλικά αυτοκίνητα αλλά και τις μοτοσυκλέτες.

Ο σύνδεσμος περιλαμβάνει και 15 μουσεία αφιερωμένα σε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες (όπως τα Enzo Ferrari Museum στη Mόντενα, Ferrari Museum στο Mαρανέλο και Ducati Museum στο Μπόργκο Πανινάλε).

Πάνω απ’ όλα όμως μιλάμε για ένα σημαντικό κομμάτι της ιταλικής βιομηχανίας που απασχολεί πάνω από 66.000 εργαζόμενους σε 16.500 επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...