187
Ο διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, λοιμωξιολόγος Δημήτρη Χατζηγεωργίου παρουσιάζει την Κυριακή τα νεότερα δεδομένα | ΕΡΤ

Ενας νεκρός, έξι νέα κρούσματα κορονοϊού, 37 άτομα σε ΜΕΘ

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2020, 18:06
Ο διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, λοιμωξιολόγος Δημήτρη Χατζηγεωργίου παρουσιάζει την Κυριακή τα νεότερα δεδομένα
|ΕΡΤ

Ενας νεκρός, έξι νέα κρούσματα κορονοϊού, 37 άτομα σε ΜΕΘ

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2020, 18:06

H καθιερωμένη ενημέρωση των 6 μ.μ. για τον κορονοϊό είχε κάτι το διαφορετικό. Στη θέση του δεν ήταν ο Σωτήρης Τσιόδρας, αλλά ο διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για την επιδημία.

Αυτός είπε και τα θετικά νέα: μόλις έξι νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 καταγράφηκαν στη χώρα μας από το Σάββατο και ο συνολικός αριθμός των περιστατικών ανήλθε σε 2.626. Από αυτά το 55,4% είναι άνδρες. Τα 595 (22,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.303 (49,6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή οι ίδιοι με χθες, δηλαδή 37, είναι συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Ολα αυτά μία ημέρα πριν από την άρση των πρώτων περιοριστικών μέτρων καθώς από τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, η χώρα ανοίγει το βήμα της προς αυτό που ο Πρωθυπουργός αποκάλεσε «γέφυρα στη νέα καθημερινότητα».

Ανακοινώθηκε επίσης ακόμη ένας θάνατος, μιας γυναίκας που νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ. Ο κ. Χατζηγεωργίου, ο οποίο αντικατέστησε εκτάκτως τον Σωτήρη Τσιόδρα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της θανούσης.

Συνολικά οι νεκροί από Covid-19 στη χώρα μας ανήλθαν σε 144.

Εχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα συνολικά 79.332 κλινικά δείγματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...