377
Ο Πατρίκ Μεζονάβ σε πρόσφατη δημόσια παρουσία του στην Αθήνα. Εκτός από τις αναγκαίες αποφάσεις που ελήφθησαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, «η Γαλλία θα είναι και τώρα στο πλευρό της Ελλάδας», διεμήνυσε | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Θαυμασμός του γάλλου πρεσβευτή για το ελληνικό υγειονομικό και διοικητικό σύστημα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2020, 13:14
Ο Πατρίκ Μεζονάβ σε πρόσφατη δημόσια παρουσία του στην Αθήνα. Εκτός από τις αναγκαίες αποφάσεις που ελήφθησαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, «η Γαλλία θα είναι και τώρα στο πλευρό της Ελλάδας», διεμήνυσε
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Θαυμασμός του γάλλου πρεσβευτή για το ελληνικό υγειονομικό και διοικητικό σύστημα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2020, 13:14

Τον θαυμασμό του για την κινητοποίηση του υγειονομικού και διοικητικού συστήματος της Ελλάδας, παρότι αποδυναμωμένο κατά την περίοδο της πολυετούς κρίσης, εξέφρασε ο γάλλος πρεσβευτής στην Αθήνα, Πατρίκ Μεζονάβ, σε μήνυμά του που «ανέβηκε» στην επίσημη ιστοσελίδα της γαλλικής πρεσβείας, χαιρετίζοντας παράλληλα τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορονοϊού.

Μεταξύ άλλων ο γάλλος πρεσβευτής αναφέρεται στο απροσδιόριστο της χρονικής διάρκειας της κρίσης και των περιορισμών που δοκιμάζουν –όπως χαρακτηριστικά περιγράφει– τις αντοχές μας, καθώς και στην ανάγκη που προκύπτει για αμοιβαία στήριξη και φροντίδα.

Ο γάλλος διπλωμάτης απευθύνεται και στους συμπατριώτες του που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, προτρέποντάς τους να τηρούν σχολαστικά τις οδηγίες των ελληνικών αρχών, ενώ καλεί όσους βρίσκονται προσωρινά στη χώρα μας να είναι σε συνεχή επαφή με τα γαλλικά προξενεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η Ελλάδα επιβάλλει με τη σειρά της περιορισμούς. Σας ζητώ να τους εφαρμόσετε ενδελεχώς. Δεν υπάρχει καλύτερη λύση. Πρέπει να υπακούσουμε υποχρεωτικά στην πειθαρχία για να προστατεύσουμε αυτούς που αγαπάμε, να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού στην Ελλάδα, γράφει ο κ. Μεζονάβ.

Αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για την έξοδό σας, είτε επαγγελματικός είτε για τον αναγκαίο ανεφοδιασμό, μείνετε σπίτι. Είναι μια προσπάθεια που ζητάω από την καθεμιά και τον καθένα σας γιατί αγαπάμε την Ελλάδα και τον λαό της που μας φιλοξενεί και γιατί η κοινότητα μας μ’ ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα, συμπληρώνει.

Ο κ. Μεζονάβ καλεί επίσης τους Γάλλους που βρίσκονται στην Ελλάδα είτε για διακοπές είτε για σπουδές να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να επιστρέψουν στη Γαλλία το συντομότερο δυνατόν.

Σε όσους αδυνατούν να επιστρέψουν, τους καλεί να κρατούν επαφή με τα προξενεία σε Αθήνα και  Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας τα στοιχεία τους, έτσι ώστε «να επικοινωνούμε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, γιατί η δοκιμασία θα είναι μακρά».

«Η Γαλλία θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας»

Ως προς τις αποφάσεις που πήραν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, ο Πατρίκ Μεζονάβ εκτιμά ότι θα δώσουν τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις να στηρίξουν την οικονομία τους και ειδικότερα στην Ελλάδα, που δοκιμάστηκε σκληρά και μόλις άρχιζε να ξαναβρίσκει τον δρόμο της ανάπτυξης.

«Αυτή η κρίση θα αφήσει τα σημάδια της, αλλά όπως και στο παρελθόν, δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι η Γαλλία θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας», σημειώνει ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...