204
«Δεν είναι φαγητό είναι βία», έγραφε ένα από τα πλακάτ που σηκώθηκε έξω από ψητοπωλείο της Αριστοτέλους | INTIMEnews

Τσικνοπέμπτη με… vegan διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2020, 19:11
«Δεν είναι φαγητό είναι βία», έγραφε ένα από τα πλακάτ που σηκώθηκε έξω από ψητοπωλείο της Αριστοτέλους
|INTIMEnews

Τσικνοπέμπτη με… vegan διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2020, 19:11

Kάτι οι καταχώρησεις στον ηλεκτρονικό Τύπο για την εναλλακτική Τσικνοπέμπτη των vegan, με τίτλους όπως «Αυτά είναι τα μαγαζιά για vegan Tσικνοπέμπτη», «Σουβλάκι με γύρο μανιταριών» κ.α. τέτοια παράδοξα, κάτι το vegan παστίτσιο και το «δράμα» της παίκτριας του τηλεοπτικού Μaster Chef κάθε φορά που τη βάζουν να μαγειρέψει κρέας, γάλα και αβγά, και η vegan κοινότητα βρήκε το θάρρος που αναζητούσε και «κατέβηκε» σε διαμαρτυρία για το έθιμο του τσικνίσματος την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της καλούμενης και Κρεατινής!

Με πλακάτ στα χέρια και συνθήματα στα χείλη, μέλη του κινήματος Thessaloniki Animal Save προχώρησαν σε happening διαμαρτυρίας για την κατανάλωση κρέατος, ανήμερα Τσικνοπέμπτης, έξω από ψητοπωλεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Δεν είναι φαγητό, δεν είναι παράδοση, τα ζώα πονάνε όπως κι εμείς», έγραφαν τα πλακάτ που σηκώθηκαν έξω από μαγαζιά στον άξονα της Αριστοτέλους, την ώρα που οι σχάρες είχαν πάρει φωτιά.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η διαμαρτυρία ήταν πανελλαδική, αν και φέτος δεν υπήρξαν παρατράγουδα όπως εκείνα προ ετών στη Βαρβάκειο (θυμηθείτε τα εδώ και εδώ και στο βίντεο κάτω).

Δεν διευκρίνισαν ωστόσο αν θα συνεχίσουν τη μορφή αυτή ακτιβισμού και τη Λαμπρή κατά το σούβλισμα του οβελία…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...