180
Ο Κροίσος πρόεδρος του Ιδρύματος Γκέιτς και ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς | EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT

Κορονοϊός: 100 εκατ. δολ. από το Ιδρυμα Γκέιτς για έρευνα

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2020, 20:07
Ο Κροίσος πρόεδρος του Ιδρύματος Γκέιτς και ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς
|EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT

Κορονοϊός: 100 εκατ. δολ. από το Ιδρυμα Γκέιτς για έρευνα

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2020, 20:07

Το Ιδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς δεσμεύτηκε σήμερα να επενδύσει 100 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση του νέου και φονικού κορονοϊού.

«Οι πολυεθνικοί οργανισμοί, η κυβερνήσεις, ο ιδιωτικός τομέας και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις πρέπει να συνεργαστούν για να επιβραδύνουν την επιδημία, να βοηθήσουν τις χώρες να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους πολίτες τους και να επιταχύνουν την ανάπτυξη εργαλείων προς καταπολέμηση της επιδημίας» είπε ο Μαρκ Σούζμαν, γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Γκέιτς.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιανουαρίου το Ιδρυμα Γκέιτς είχε ανακοινώσει ότι θα επενδύσει 10 εκατομμύρια για τον σκοπό αυτόν. Αλλά την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου ανέβασε την προσφορά του.

Από τα 100 εκατ. δολάρια της νέας προσφοράς του Ιδρύματος Γκέιτς: τα 20 εκατ. δολάρια θα δοθούν σε οργανισμούς όπως ο ΠΟΥ και στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ και της Κίνας καθώς και στην Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, άλλα 20 εκατ. δολάρια θα καταλήξουν στις δημόσιες υγειονομικές αρχές χωρών της Υποσαχάριας Αφρικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας, ενώ ποσό ύψους 60 εκατ. δολαρίων θα δοθεί για την έρευνα που αφορά τα εμβόλια, τα φάρμακα και τα διαγνωστικά μέσα του νέου ιού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...