202
Από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο Τραμπ τον Νοέμβριο του 2017 | INTIMEnews

Κύκλοι Μαξίμου: Ο κ. Τσίπρας επιμένει να αντιπολιτεύεται τον εαυτό του

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2020, 15:37
Από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο Τραμπ τον Νοέμβριο του 2017
|INTIMEnews

Κύκλοι Μαξίμου: Ο κ. Τσίπρας επιμένει να αντιπολιτεύεται τον εαυτό του

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2020, 15:37

Αμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας (εδώ) περί αναστολής της ψήφισης του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ.

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολίασαν δηκτικά ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτεύεται ακόμη και τον εαυτό του, καθώς το εν λόγω αίτημά του αφορά μία συμφωνία, τη διαπραγμάτευση της οποίας είχε κάνει ο ίδιος.

«Ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει τι σημαίνει να είσαι σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος. Ούτε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την Πατρίδα μας, την ώρα που υπάρχει έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας και αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή μας.

Επιπλέον, κάνει λάθος να ζητά την αναστολή της αναβάθμισης της αμυντικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ, την ώρα που η Ελλάδα ενισχύει τις συμμαχίες της και την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας», τονίζεται στο σχετικό σχόλιο που καταλήγει:

«Προξενεί μάλιστα εντύπωση ότι ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται ακόμη και τον εαυτό του, καθώς ο ίδιος είχε προχωρήσει στη διαπραγμάτευση αυτής της αμυντικής συνεργασίας».

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να μην καταλαβαίνει ότι οι διεθνείς σχέσεις βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος. Δεν είναι δίνω χωρίς να παίρνω, είναι δίνω και παίρνω», ανταπάντησαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ας ελπίσουμε», πρόσθεσαν, «αυτό το έλλειμμα κατανόησης να μην έχει επιπτώσεις στην εθνική μας ασφάλεια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...