200
Ο Σαλάνοβιτς νικάει τον Μπάρκα και κάνει το 1-1 | REUTERS/Costas Baltas

Βαρέλι δίχως πάτο η Εθνική Ελλάδος: 1-1 στο ΟΑΚΑ με το… Λιχτενστάιν

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2019, 00:07
Ο Σαλάνοβιτς νικάει τον Μπάρκα και κάνει το 1-1
|REUTERS/Costas Baltas

Βαρέλι δίχως πάτο η Εθνική Ελλάδος: 1-1 στο ΟΑΚΑ με το… Λιχτενστάιν

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2019, 00:07

Στο ερώτημα αν υπάρχει πιο κάτω για την Εθνική Ελλάδος στο ποδόσφαιρο –την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004, την ομάδα που ήταν ανάμεσα στις 16 καλύτερες του κόσμου πριν από μόλις πέντε χρόνια– δόθηκε απάντηση το βράδυ της Κυριακής στο σχεδόν άδειο από κόσμο ΟΑΚΑ.

Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να νικήσει ούτε το Λιχτενστάιν, ένα συγκρότημα που υπάρχει απλώς για να δείχνει η UEFA ότι έχει πολλά μέλη. Πρόκειται για την ομάδα που συγκροτεί ένα πριγκιπάτο που βρίσκεται μεταξύ Ελβετίας και Αυστρίας και αριθμεί 40.000 κατοίκους, έχει δε έκταση 160,4 τετραγωνικά χλμ., λίγο μεγαλύτερη από την Τζιά, αλλά σίγουρα μικρότερη από την Τήνο.

Αυτό λοιπόν το αδύναμο Λιχτενστάιν κατάφερε να φύγει από την Αθήνα με τον βαθμό της ισοπαλίας στο πλαίσιο των –εφιαλτικών όπως εξελίσσονται για την Ελλάδα– προκριματική φάση του Euro 2020.

Αν και η Εθνική Ελλάδος, στο δεύτερο ματς υπό τις οδηγίες του Ολλανδού Γιόχαν Φαν’τ Σιπ, προηγήθηκε με τον Μασούρα στο 33′ και είχε δύο δοκάρια με τους Κουλούρη και Μανωλά, δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Ετσι, είδε τον Σαλάνοβιτς να ισοφαρίζει στο 85΄ και να χαρίζει στο συγκρότημα από το κρατίδιο της κεντρικής Ευρώπης τον πρώτο του βαθμό στη διοργάνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...