376
Λιονέλ Μέσι, για πάντα Καταλανός; | Reuters

O Μέσι θα «κρεμάσει τα παπούτσια του» στην Μπαρτσελόνα

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2019, 18:40
Λιονέλ Μέσι, για πάντα Καταλανός;
|Reuters

O Μέσι θα «κρεμάσει τα παπούτσια του» στην Μπαρτσελόνα

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2019, 18:40

Θα κλείσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα ο Λιονέλ Μέσι;

Αυτή είναι, τουλάχιστον, η επιθυμία των Καταλανών που έχουν ως στόχο ο παίκτης-σύμβολο της ομάδας να «κρεμάσει τα παπούτσια του» στην Βαρκελώνη στην ηλικία των 35 ετών.

Σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα «Mundo Deportivo», η διοίκηση των «Μπλαουγκράνα» είναι έτοιμη να υπογράψει με τον αργεντινό σούπερ σταρ ένα νέο συμβόλαιο, το οποίο θα του δίνει τη δυνατότητα της αποχώρησής του όποτε αυτός το επιθυμεί, αλλά σίγουρα μετά το 2022, πολύ κοντά στην λήξη της καριέρας του.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου πιστεύει ότι ο 32χρονος Λίο μπορεί να παίζει στο ανώτατο επίπεδο τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2022 και, καθώς το συμβόλαιο του με την ομάδα λήγει το 2021, σκοπεύει να τον καλέσει για συζητήσεις για τη νέα επέκταση του συμβολαίου του.

Η Mundo Deportivo επισημαίνει ότι στο στρατόπεδο της ομάδας δεν επικρατεί ανησυχία, καθώς μεταξύ του Μπαρτομέου και του πατέρα (και μάνατζερ) του Μέσι, Χόρχε υπάρχει μια πολύ καλή σχέση και πολύ συχνή επικοινωνία.

Πρόσφατα ο ισπανικός Τύπος αποκάλυψε ότι ο Μέσι μπορεί να φύγει όποτε επιθυμεί από την ομάδα, ακόμη και πριν από την ολοκλήρωση του συμβολαίου του, λόγω ειδικού όρου που έχει συμφωνηθεί μεταξύ του αργεντινού άσου και της Μπάρτσα.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ισπανική πολιτική εφημερίδα «El Pais», το δικαίωμα το διατηρεί μόνο η πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Από το 2005 και μετά, ο Μέσι έχει ανανεώσει οκτώ φορές το συμβόλαιό του με τους Καταλανούς, με το τελευταίο συμβόλαιο που υπεγράφη να κάνει λόγο για ένα συνολικό ποσό που ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ καθαρές ετήσιες απολαβές, μαζί με τα δικαιώματα της εικόνας του.

Πάντως ότι η Μπαρτσελόνα θα έδενε με ισόβιο συμβόλαιο τον Μέσι, το είχε προαναγγείλει πριν τρεις μήνες ο ίδιος ο Μπαρτομέου, μιλώντας στην ισπανική έκδοση του ESPN και αναφέροντας πως οι διοικούντες την ομάδα θα ετοιμάσουν ένα συμφωνητικό… ζωής για το μεγάλο αστέρι του συλλόγου.

«Ο Λιονέλ έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα όρια και τα σύνορα της ομάδας και της Βαρκελώνης. Όλοι τον θαυμάζουν και τον χειροκροτούν σε όλα τα γήπεδα. Είναι ακόμα 31 ετών, έχει ακόμα δυο χρόνια συμβολαίου αυτή τη στιγμή, όμως έχει περισσότερα χρόνια καλού ποδοσφαίρου μπροστά του. Θα καθίσουμε τους επόμενους μήνες να συζητήσουμε για να εξασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε μαζί για πολλά χρόνια ακόμα» είπε ο ισχυρός άνδρας της Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...