486
Ολη η Βενετία ήταν... στα πόδια του Μικ Τζάγκερ το βράδυ του περασμένου Σαββάτου | Reuters

Ο ηθοποιός… Μικ Τζάγκερ έπαιξε σε ταινία και πήγε Βενετία

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2019, 22:42
Ολη η Βενετία ήταν... στα πόδια του Μικ Τζάγκερ το βράδυ του περασμένου Σαββάτου
|Reuters

Ο ηθοποιός… Μικ Τζάγκερ έπαιξε σε ταινία και πήγε Βενετία

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2019, 22:42

«Όλοι οι καλλιτέχνες πρέπει να φοράνε μια μάσκα επί σκηνής. Είναι κομμάτι του μυστηρίου και στοιχείο που τους καθιστά γοητευτικούς».

Με αυτόν τον ιδιότυπο αφορισμό ξεκίνησε ο Μικ Τζάγκερ να μιλάει στην συνέντευξη Τύπου της νέας ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί, το «The Burnt Orange Heresy» του ιταλού σκηνοθέτη Τζιουζέπε Καποτόντι.

Στην ταινία, που είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Τσαρλς Γουίλφορντ, ο αειθαλής Μικ υποδύεται τον Τζόζεφ Κάσιντι, έναν διάσημο και εκκεντρικό συλλέκτη έργων τέχνης με σκοτεινά κίνητρα.

Ο 77χρονος βρετανός μουσικός και τραγουδιστής των Rolling Stones, βρέθηκε για λίγες ώρες στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και μίλησε στα ιταλικά ΜΜΕ για το πώς είναι να υποδύεσαι έναν χαρακτήρα στο σινεμά αλλά και ως frontman ενός συγκροτήματος.

«Και το να τραγουδάς πάνω σε μια σκηνή και το να παίζεις στο σινεμά είναι μια περφόρμανς» είπε ο Τζάγκερ, «μόνο που το ένα πραγματοποιείται live, ενώ το άλλο όχι. Όταν είσαι σ’ ένα κινηματογραφικό σετ πρέπει να ανασύρεις ένα διαφορετικό σετ εργαλείων κι άλλες ευαισθησίες».

«Στις συναυλίες, λόγου χάρη, αν κάνεις κάποιο λάθος, δεν μπορείς να επαναλάβεις την ερμηνεία σου, όπως σε ένα κινηματογραφικό σετ, οπότε θα πρέπει να κάνεις κάποιες υπερβολικές χειρονομίες για να δείξετε πως όλα βαίνουν καλώς. Ωστόσο, πρέπει να προσέξεις να μην κάνεις κάτι υπερβολικά γελοίο και γίνεις ρεζίλι. Οπότε, καθήκον του κάθε καλλιτέχνη είναι να φοράει διαρκώς μια μάσκα επί σκηνής και να μην την βγάζει ποτέ του – ίσως και περισσότερα από ένα προσωπεία, προκειμένου να μην αποκαλύψει τον πραγματικό του εαυτό».

Σχετικά με τον ρόλο του, ο Τζάγκερ σημειώνει πως «ο Κάσιντι είναι ο τυπικός ιδιοκτήτης διάσημης γκαλερί που προωθεί κατά το δοκούν κάποια έργα τέχνης και παραμυθιάζει τον κόσμο για κάποιους ζωγράφους για να αυξήσει τις μετοχές και το εισόδημά του. Έχει πολλούς τέτοιους ο χώρος της τέχνης. Ναι, κατοικείται κι από απατεώνες και κλέφτες».

Ωστόσο, αρνήθηκε πεισματικά ότι είναι κι ο ίδιος έτσι στην πραγματική του ζωή.

«Μου αρέσει η τέχνη, αλλά είμαι ο χειρότερος συλλέκτης του κόσμου. Πετάω πολλά πράγματα. Δεν είμαι καλός σε αυτό», επισημαίνει.

Όλο το καστ της ταινίας, από αριστερά ο Κλας Μπανγκ, η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, ο Τζάγκερ και ο Ντόναλντ Σάδερλαντ

Στην ταινία, που έριξε την αυλαία της Μόστρα το Σάββατο το βράδυ, συμπρωταγωνιστούν επίσης οι Ντόναλντ Σάδερλαντ, Κλας Μπανγκ και Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, οι οποίοι αναγνωρίζουν φυσικά πως ο πραγματικός και αδιαφιλονίκητος σταρ της ταινίας είναι ο Τζάγκερ.

«Το σενάριο αυτής της ταινίας με καταγοήτευσε» δήλωσε ο 84χρονος Σάδερλαντ, «και ο χαρακτήρας μου είναι συναρπαστικός. Είναι κάποιος που συνειδητοποιεί ότι πρέπει να κάνει δουλειά με τον εαυτό του. Να ζωγραφίσει, χωρίς να ζωγραφίζει».

«Μου άρεσε πάρα πολύ η ιδέα του να εξετάσουμε με μία ταινία σήμερα “τι είναι αληθινό”…» συμπλήρωσε με την σειρά του ο Καποτόντι. «Μου αρέσει να ανοίξει ένας διάλογος με θέμα την αλήθεια. Και το πώς εμείς οι άνθρωποι σχετιζόμαστε με αυτή την αλήθεια. Πώς “την προσαρμόζει” το ανθρώπινο μυαλό, ανάλογα με τους σκοπούς που εξυπηρετεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...