314
O Αδωνις Γεωργιάδης έχει πει ότι μόλις εκδοθεί το ΦΕΚ, θα υπογράψει για τη Θάνου. Το ΦΕΚ δημοσιεύτηκε | SOOC/CreativeProtagon

Ωρα μηδέν για Θάνου – δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ – τι αναφέρει συνολικά

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2019, 08:31
O Αδωνις Γεωργιάδης έχει πει ότι μόλις εκδοθεί το ΦΕΚ, θα υπογράψει για τη Θάνου. Το ΦΕΚ δημοσιεύτηκε
|SOOC/CreativeProtagon

Ωρα μηδέν για Θάνου – δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ – τι αναφέρει συνολικά

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2019, 08:31

Ο Αδωνις Γεωργιάδης το είπε την Παρασκευή το πρωί: «Οταν δημοσιευθεί στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως ο νόμος που ψηφίστηκε για την καθιέρωση του ασυμβίβαστου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εκδώσω, όπως ορίζει ο νόμος, διαπιστωτική πράξη, με την οποία κάποια πρόσωπα, μεταξύ αυτών η κυρία Θάνου, παύονται από τα καθήκοντά τους». Αργά το βράδυ το ΦΕΚ με τα όσα ψηφίστηκαν την προηγουμένη στη Βουλή με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών ήταν έτοιμο. Η ώρα της απομάκρυνσης της εκλεκτής του ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού έφτασε.

Το πώς θα φύγει η κυρία Θάνου από την καρέκλα της προέδρου είναι ένα θέμα. Η ίδια είπε ότι δεν παραιτείται και ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη —την γνωρίζει καλά ως πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Ωστόσο ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, ξεκαθάρισε ότι «μπορεί να προσφύγει δικαστικά σε όποιο όργανο νομίζει, αλλά  νομικός τρόπος να γυρίσει στη θέση της δεν υπάρχει».

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι η επιτροπή Ανταγωνισμού είχε κομματικοποιηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα έδωσε το παράδειγμα της νομικού συμβούλου του Νίκου Παππά, η οποία τον είχε ακολουθήσει σε όλα τα υπουργεία και τελικά διορίστηκε αντιπρόεδρος της Επιτροπής. Και αυτή αναμένεται να απομακρυνθεί.

Για την αποπομπή της κυρίας Θάνου ενημέρωσε την αρμόδια επίτροπο Ανταγωνισμού Μάργκαρετ Βεστάγκερ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης (εδώ), ο οποίος έχει διαμηνήσει ότι το νέο πρόσωπο που θα επιλεγεί για την Επιτροπή θα είναι αληθινά υπερκομματικό.

Διαβάστε το ΦΕΚ του διυπουργικού νομοσχεδίου

Σε κάθε περίπτωση, η δημοσίευση του ΦΕΚ για το διυπουργικό νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Ρυθµίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση, συνταξιοδοτικές ρυθµίσεις και άλλα επείγοντα ζητήµατα», κάνει και επισήμως νόμους του κράτους:

-Αλλάζουν τα άρθρα του «Κλεισθένη 1» για την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ (άρθρα 1 εως 12)

-Καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο (άρθρο 64)

-Αποπέμπεται από τη θέση της η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου

-Ρυθμίζονται θέματα των επιτυχόντων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 3Κ/2018.

–Αλλάζει το καθεστώς απολύσεων

–Τίθεται πλαφόν 4.608 ευρώ στις συντάξεις

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...