230
Ο Μπόρις Τζόνσον υποκλίνεται στη βασίλισσα, ως ένδειξη σεβασμού, κάτι που δεν είναι υποχρεωτικό από το πρωτόκολλο | REUTERS

Με το… καλημέρα η πρώτη «βασιλική» γκάφα του Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2019, 15:42
Ο Μπόρις Τζόνσον υποκλίνεται στη βασίλισσα, ως ένδειξη σεβασμού, κάτι που δεν είναι υποχρεωτικό από το πρωτόκολλο
|REUTERS

Με το… καλημέρα η πρώτη «βασιλική» γκάφα του Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2019, 15:42

Δεν πρόλαβε καλά καλά να μπει στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ ως πρωθυπουργός ο Μπόρις Τζόνσον και υπέπεσε στην πρώτη του γκάφα, και μάλιστα… βασιλικών διαστάσεων.

Φανέρωσε χωρίς δεύτερη σκέψη, στους δημοσιογράφους, τι του είχε η πει η Βασίλισσα Ελισάβετ λίγη ώρα νωρίτερα, στην κατ’ιδίαν συνάντησή τους στο παλάτι του Μπάκινγχαμ, όπου του έδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Μία συνομιλία που είναι μυστική και το περιεχόμενό της δεν έχει δημοσιοποιηθεί ποτέ, ούτε από την πλευρά της βασίλισσας ούτε από τους 13 προηγούμενους πρωθυπουργούς που έχουν περάσει από εκεί.

Οπως αποκάλυψε ο Βίνσεντ Μακάβινι, δημοσιογράφος του Euronews, ο Τζόνσον είπε στους δημοσιογράφους, ότι η Ελισάβετ, την στιγμή που του έδινε την εντολή, του είπε: «Δεν ξέρω γιατί κάποιος θα ήθελε αυτή τη δουλειά»…

Οι συνεργάτες του αμέσως του υπενθύμισαν ότι αυτές οι συζητήσεις είναι αυστηρά προσωπικές και μυστικές και ότι κάτι τέτοιο, δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Ο νέος πρωθυπουργός γίνεται δεκτός από το προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ

Ο Τζόνσον «παραβίασε το πρωτόκολλο. Οι πρωθυπουργοί δεν μιλάνε ποτέ για αυτές τις συνομιλίες ούτε στα απομνημονεύματά τους, πόσο μάλλον στην πρώτη ημέρα στο γραφείο. Δεν νομίζω ότι κανείς στο παλάτι θα χαρεί με αυτό το περιστατικό», είπε χαρακτηριστικά στους Times, ο Ρόμπερτ Λέισι, βιογράφος της βασιλικής οικογένειας.

Η 25λεπτη συνάντηση του Τζόνσον με την βασίλισσα έγινε στα ιδιαίτερα διαμερίσματα της Ελισάβετ στο Μπάκινγχαμ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...