455
Η επένδυση στο Ελληνικό παίρνει μπροστά είπε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης | ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Γεωργιάδης: «Τρέχουμε για επενδύσεις»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2019, 18:47
Η επένδυση στο Ελληνικό παίρνει μπροστά είπε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης
|ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Γεωργιάδης: «Τρέχουμε για επενδύσεις»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2019, 18:47

Μέσα στον Αύγουστο κατατίθεται στη Βουλή νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των επενδύσεων – αυτό είπε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης: «Σε δύο χρόνια από σήμερα κάθε επενδυτής θα γνωρίζει ποιο είναι το επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο θέλει να δράσει».

Υπογράμμισε δε ότι «πάμε γρήγορα στη χρήση ιδιωτικών υπηρεσιών, για να κάνουμε σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και να μην λιμνάζουν οι επενδύσεις στη γραφειοκρατία και να τρέξουμε όσο μπορούμε πιο γρήγορα».

Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης

O υπουργός ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι μέσα στους επόμενους μήνες δημιουργείται Κεντρικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Αδειοδοτήσεων. Το σύστημα αυτό θα είναι διασυνδεδεμένο με όλες τις βάσεις δεδομένων (υπουργείο, επιμελητήρια, κ.ά.) προκειμένου κάθε ενδιαφερόμενος να ενημερώνεται πώς θα μπορεί να λαμβάνει άδεια για κάποια δραστηριότητα που επιθυμεί. Το σύστημα αυτό θα εφαρμοστεί άμεσα πιλοτικά, σε 5 πόλεις της Ελλάδος, ενώ το πλήρες σύστημα, ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης θα είναι έτοιμος σε δύο χρόνια από σήμερα.

Τι θα γίνει με το «Ελληνικό»

Αναφερόμενος στο «Ελληνικό», ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε ότι το έργο θα ξεκινήσει εντός του 2019. Ο υπουργός εκτίμησε ότι εντός του Αυγούστου θα έχουν εκδοθεί τρεις υπουργικές αποφάσεις που απαιτούνται, ενημέρωσε ότι θα παρατηθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο διότι λήγει στις 31 Ιουλίου, ότι θα γίνει η διανομή σύμφωνα με τον νόμο και στη συνέχεια θα γίνει η έναρξη του έργου. Ο υπουργός είπε δε ότι η συμφωνία για το Ελληνικό θα τηρηθεί, όπως έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, χωρίς τροποποιήσεις.

Η CRETA FARM

«Οι εργαζόμενοι από την CRETA FARM με ενημέρωσαν ότι αυτή την εβδομάδα η εταιρεία θα έκλεινε, και θα έμεναν όλοι τους χωρίς δουλειά. Το Σάββατο ανέλαβα πρωτοβουλία, έφερα στο υπουργείο τους ανθρώπους τεσσάρων συστημικών τραπεζών, έφερα διαδοχικά τους μετόχους, οι οποίοι είναι στο μέσο μιας μεγάλης οικογενειακής διαμάχης. Χρησιμοποίησα όση πειθώ έχω, αποδείχθηκε ότι έχω κάποια, και αυτό που δεν μπορούσε να γίνει επί σειρά μηνών, έγινε πραγματικότητα. Και σήμερα υπέγραψαν και οι δύο μέτοχοι το μνημόνιο συνεργασίας με τις τράπεζες, το οποίο εξασφαλίζει ομαλή χρηματοδότηση της εταιρείας, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, για να συνεχίσει η εταιρεία» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Η έρευνα στην Υγεία

Κλείνοντας την ομιλία του, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην υπόθεση της έρευνας στον χώρο της υγείας. «Ολες οι προσπάθειες που στήσατε, όχι όλοι σας, αλλά ορισμένοι από εσάς, για να πλήξετε με λάσπη και με ψέματα τους πολιτικούς σας αντιπάλους, σας διαβεβαιώ ότι θα ερευνηθούν μέχρι κεραίας» είπε. «Εύχομαι κανένας από εσάς να μην είναι μπλεγμένος. Αυτό δεν θα γίνει για λόγους ρεβανισμού. Θα γίνει για λόγους δημοκρατίας, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι για τις μέλλουσες γενιές, να ξεκαθαρίσουμε ότι όποιος στο μέλλον πολιτικός, σκεφτεί να εργαλειοποιήσει τη Δικαιοσύνη, να εφεύρει ψευδομάρτυρες και να στήσει ψευδείς κατηγορίες για πλήξει πολιτικούς αντιπάλους, θα έχει το τέλος που του αξίζει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...