292
O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πολλές φορές ξεχνάει όχι μόνο ότι ζει στην εποχή της κάμερας, αλλά και ότι είναι πρόεδρος των ΗΠΑ | Reuters

Ο Τραμπ θέλει να κρυφτεί και η κάμερα δεν τον αφήνει

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2019, 21:25
O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πολλές φορές ξεχνάει όχι μόνο ότι ζει στην εποχή της κάμερας, αλλά και ότι είναι πρόεδρος των ΗΠΑ
|Reuters

Ο Τραμπ θέλει να κρυφτεί και η κάμερα δεν τον αφήνει

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2019, 21:25

Ακόμη ένα ιστορικό επεισόδιο για την κυβέρνηση των ΗΠΑ κατάφερε να γράψει ο Ντόναλντ Τραμπ. Ολα ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας, όταν ο αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε φραστικά στη βουλευτή Ιλχάν Ομάρ και σε άλλες τρεις συναδέλφους της. Ολες ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα και επίσης προέρχονται από μειονότητες.

Ο Τραμπ τις κατηγόρησε ότι «αγαπούν τους εχθρούς της Αμερικής». Αυτό όμως που έξυσε τις πληγές της πολιτικής ορθότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ήταν ότι τις κάλεσε να φύγουν από τη χώρα αν δεν τους αρέσει. «Να επιστρέψετε στη χώρας σας αν δεν σας αρέσει», είπε ο Τραμπ. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν σάλο και οι Δημοκρατικοί τις χαρακτηρίζουν «ρατσιστικές» και «ξενοφοβικές».

Ουκ ανδρός σοφού

Λίγες ημέρες αργότερα και κατά τη διάρκεια ομιλίας που είχε στη Βόρεια Καρολίνα, υποστηρικτές φώναζαν ως σύνθημα το «στείλ’ την πίσω».

Οταν αργότερα δημοσιογράφος ρώτησε τον πρόεδρο «πώς αντιδράσατε όταν ακούσατε να φωνάζουν το ρατσιστικό σύνθημα», ο Τραμπ πήρε απόσταση και δήλωσε ότι «αισθάνθηκα λίγο άσχημα. Δεν μου άρεσε. Δεν συμφωνώ». Πρόσθεσε δε, ότι «μιλούσε πιο δυνατά στο μικρόφωνο για να σταματήσει το πλήθος».

Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι αποκάλυψαν το ψέμα του, δείχνοντας βίντεο, στο οποίο ο πρόεδρος Τραμπ όχι απλώς δεν μιλούσε πιο δυνατά, αλλά δεν μιλούσε καθόλου, προκειμένου το ρατσιστικό μήνυμα του κοινού να ακούγεται δυνατότερα.

Η διάρκεια της παύσης της ομιλίας του διήρκεσε περίπου 18 δευτερόλεπτα και ξεκίνησε και πάλι να μιλάει, μόνο όταν το κοινό σταμάτησε να φωνάζει το σύνθημα.

Η Ιλχάν Ομαρ

Η σομαλικής καταγωγής μουσουλμάνα βουλευτής πήγε πρόσφυγας στις ΗΠΑ για να δραπετεύσει από τον πόλεμο στη χώρα της πριν από περίπου 30 χρόνια και λίγο αργότερα πήρε την αμερικανική υπηκοότητα.

Είχε εκλεγεί προηγουμένως στην τοπική Βουλή, όπου προώθησε μια προοδευτική ατζέντα με καθιέρωση κατώτατου ωρομισθίου 15 δολαρίων και επιδότηση των σπουδών για φοιτητές που προέρχονται από φτωχές οικογένειες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...