465
Ο επικεφαλής της Fairfax Financial Holdings Πρεμ Γουάτσα | Youtube

Ποιος είναι και τι φέρνει ο Πρεμ Γουάτσα στην Αθήνα;

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2019, 10:27
Ο επικεφαλής της Fairfax Financial Holdings Πρεμ Γουάτσα
|Youtube

Ποιος είναι και τι φέρνει ο Πρεμ Γουάτσα στην Αθήνα;

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2019, 10:27

Ενας από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στην Ελλάδα, ο Πρεμ Γουάτσα, επικεφαλής του καναδικού ομίλου Fairfax, επέστρεψε στην Αθήνα όπου το πρωί της Παρασκευής είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Με τη συνάντηση νωρίς – νωρίς το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο καναδός μεγαλοεπενδυτής τήρησε την παράδοση που έχει ο ίδιος καθιερώσει, να συναντά τους νεοεκλεγέντες Πρωθυπουργούς της Ελλάδας ευθύς αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε για τη συνάντηση το Μαξίμου, από την πλευρά του Πρωθυπουργού τονίστηκε η αποφασιστικότητα για την εμπροσθοβαρή εφαρμογή ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων με σειρά άμεσων νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν σε δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Με τη σειρά του ο κ. Γουάτσα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς, όπως ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, η αγορά ακινήτων και οι τουριστικές επενδύσεις.

«Αν προχωρήσετε έτσι όπως ξεκινήσατε, η Ελλάδα θα είναι μια διαφορετική χώρα σε λίγο καιρό και το επενδυτικό ενδιαφέρον θα είναι πολύ μεγάλο», ήταν το μήνυμα του επικεφαλής του επενδυτικού ομίλου Fairfax, Prem Watsa, στη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό.

Οι επαφές Γουάτσα στην ελληνική πρωτεύουσα άρχισαν από την Πέμπτη, με τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της Eurobank και τους επικεφαλής και τα στελέχη των εταιρειών (Eurolife, Grivalia MANCO) στις οποίες η Fairfax Financial Holdings έχει σημαντική μετοχική συμμετοχή.

Επί τάπητος τέθηκε η προοπτική περαιτέρω ενδυνάμωσης της παρουσίας της Fairfax στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά.

Ναυαρχίδα των επενδύσεων του ομίλου Fairfax στην Ελλάδα, η Eurobank, στην οποία ο καναδικός όμιλος ελέγχει πλέον το 33%

Ο Καναδός, με καταγωγή από τo Χαϊντεραμπάντ της Ινδίας, ιδρυτής και επικεφαλής του Ομίλου Fairfax, έχει εκφράσει τηn αισιοδοξία του για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή της στο δρόμο της πραγματικής ανάπτυξης (δείτε εδώ μία από τις πρόσφατες τοποθετήσεις του για τις προοπτικές που προσφέρει η Ελλάδα).

«Είμαι αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία, πλησιάζει η ώρα της ανάπτυξης. Όμως χρειάζονται πολιτικές φιλικές προς τις επιχειρήσεις και οικονομική ελευθερία. Πρέπει να μειωθούν οι φόροι. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα από τα καλύτερα μέρη για να κάνεις δουλειές. Κάντε την Ελλάδα το καλύτερο μέρος για επενδύσεις, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην μπορέσετε να το πετύχετε», έλεγε πριν από δύο χρόνια σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο.

Τον ερχόμενο μήνα η Fairfax Financial Holdings κλείνει επτά χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα, αρχής γενομένης από την απόκτηση, το 2012,  του 15% των μετοχών της Eurobank Properties (εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα του ομίλου Eurobank).

Ακολούθησαν μεταξύ άλλων τοποθετήσεις στην EFG Eurobank, την Μytilineos, η εξαγορά της Praktiker Hellas, η απόκτηση της ασφαλιστικής εταιρείας Eurolife και το mega-deal Eurobank-Grivalia, μέσω του οποίου η Fairfax κατέστη ο μεγαλύτερος μέτοχος στη νέα τράπεζα με μερίδιο 33%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...