853
Οι Αντετοκούνμπο αποθεώνονται κατά την άφιξή τους στα Σεπόλια | REUTERS/Costas Baltas

Στη γειτονιά των Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης δεν ξεχνά από πού ξεκίνησε»

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2019, 17:41
Οι Αντετοκούνμπο αποθεώνονται κατά την άφιξή τους στα Σεπόλια
|REUTERS/Costas Baltas

Στη γειτονιά των Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης δεν ξεχνά από πού ξεκίνησε»

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2019, 17:41

Η 29η Ιουνίου ήταν για τα Σεπόλια μία ημέρα γιορτής. Ο Giannis επέστρεψε στην γειτονιά του και εκείνη υποδέχτηκε ένα δικό της παιδί που είναι, πλέον, ο καλύτερος μπασκετμπολίστας παγκοσμίως.

Λίγες ημέρες μετά την ανακήρυξή του ως  MVP και μια μέρα μετά την επίσημη παρουσίαση των δικών του αθλητικών παπουτσιών στο Ζάππειο, ο Γιάννης επέστρεψε με την οικογένειά του στο σημείο όπου όλα ξεκίνησαν, στο γήπεδο του Τρίτωνα Σεπολίων, με σκοπό να πραγματοποιηθεί ένα τουρνουά μπάσκετ για καλό σκοπό.

Μικροί και μεγάλοι στα Σεπόλια. Για τον Γιάννη

Από πολύ νωρίς, το γήπεδο το οποίο, για τις εκδηλώσεις και τους εορτασμούς θύμιζε ΝΒΑ, είχε κατακλυστεί από κόσμο. Μικροί και μεγάλοι μοιράζονταν την ίδια επιθυμία: να συναντήσουν από κοντά τον καλύτερο παίκτη του Κόσμου.

Γείτονες του Αντετοκούνμπο, που μοιράζονταν τους ίδιους δρόμους από την εποχή που ο Γιάννης ήταν ένα παιδί μ’ ένα μεγάλο όνειρο, επιβεβαίωσαν πως δεν πρόκειται μόνο για μια φήμη: «Είναι απλό, καταπληκτικό και ευαίσθητο παιδί, από αξιοπρεπέστατους γονείς και δεμένη οικογένεια. Δεν έχει αλλάξει καθόλου, συχνάζει στα ίδια μέρη και πάντα επιστρέφει στον τόπο του γιατί ξέρει από που ξεκίνησε και που έφθασε κι αυτό φάνηκε και χθες που ήταν τόσο φιλικός και ευγενικός, έκανε πλάκα με τα παιδιά και έβγαλε φωτογραφίες με όλους. Μιλάμε για ένα παιδί που πουλούσε CD με τον πατέρα του ενώ ταυτόχρονα πήγαινε σχολείο και σήμερα κάνει πολλές φιλανθρωπίες χωρίς να το διατυμπανίζει, μαζί με τα αδέλφια του. Δεν ξεχνά τις ρίζες του και τιμά πάρα πολύ και τις δύο χώρες του, όπως και η υπόλοιπη οικογένειά του»

Παίκτες των ομάδων που συμμετείχαν στο τουρνουά

Ανάμεσα στο πλήθος κόσμου που βρισκόταν στο σημείο, ξεχώρισαν ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Βασίλης Σπανούλης, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Νίκος Ζήσης και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη: «Είμαστε κι εμείς στη γιορτή του μπάσκετ, δίπλα στον Γιάννη που μας κάνει τόσο υπερήφανους σε όλο τον κόσμο. Το πιο σημαντικό είναι να αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε. Κι εμείς από μικροί το αγαπήσαμε πολύ και κάναμε πολλές θυσίες και όνειρα. Είμαστε τυχεροί που τα πετύχαμε και εύχομαι σε όλα τα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ να κυνηγάνε τα όνειρα τους και να δουλεύουν σκληρά»

Και του Θοδωρή Παπαλουκά, λίγο πριν την άφιξη των αδελφών Αντετοκούνμπο«Ευχαριστούμε τον Γιάννη, την οικογένεια του και τη NIKE που έφεραν στην Αθήνα ένα τόσο μεγάλο γεγονός. Ο Γιάννης είναι ο πρώτος μη Αμερικανός που έχει το δικό του παπούτσι, αυτό είναι τεράστια υπόθεση. Για εμάς ο Γιάννης είναι το παιδί της διπλανής πόρτας… Έχει ξεφύγει πια. Εμείς είμαστε τυχεροί. Εγώ, ο Βασίλης και τα υπόλοιπα παιδιά της γενιάς μου αρχίσαμε σε τέτοια γήπεδα και καταφέραμε να ζήσουμε το όνειρό μας. Ο Γιάννης το πήγε ένα βήμα παραπάνω και πήγε ακόμα πιο ψηλά. Το πιο σημαντικό είναι ότι δίνει ελπίδα σε όλους ότι μπορούν να πετύχουν τα πιο τρελά τους όνειρα». 

Ο Βασίλης Σπανούλης ποζάρει για μία φωτογραφία με νεαρόθαυμαστή του

Λίγο πριν από την τελική φάση του τουρνουά, εμφανίστηκαν οι «Antetokounbros» οι οποίοι δέχθηκαν μυθική υποδοχή από τους χιλιάδες φιλάθλους, με θερμά χειροκροτήματα, χαμόγελα, φωτογραφίες, ακόμη και δάκρυα στα μάτια. Η βαθύτατη συγκίνησή τους ήταν ευδιάκριτη, ειδικά του Γιάννη, ο οποίος πριν αναλάβει τα καθήκοντα προπονητή για την νικητήρια ομάδα , δήλωσε: «Ποιος θα περίμενε ποτέ ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο εδώ στο γήπεδο, στα Σεπόλια. Ειλικρινά ανατριχιάζω που είμαι στο ίδιο γήπεδο που μεγάλωσα κι έπαιξα μπάσκετ! Είναι φανταστικό αυτό που γίνεται σήμερα εδώ. Ό,τι κι αν πετύχεις στη ζωή, δεν πρέπει να ξεχνάς από πού ξεκίνησες και γι’ αυτό ακριβώς θέλω να κάνω το event της ΝΙΚΕ στα Σεπόλια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ από πού ξεκίνησα κι αυτό είναι το πιο βασικό πράγμα στη ζωή». 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...