223
Ο Εμανουέλ Μακρόν με τον Προκόπη Παυλόπουλο κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2017 | Intimenews/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Μήνυμα στήριξης από Μακρόν για την Ελλάδα – «Θέλω να σας επισκεφτώ ξανά»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2019, 10:59
Ο Εμανουέλ Μακρόν με τον Προκόπη Παυλόπουλο κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2017
|Intimenews/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Μήνυμα στήριξης από Μακρόν για την Ελλάδα – «Θέλω να σας επισκεφτώ ξανά»

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2019, 10:59

Την υποστήριξη του προς την Ελλάδα διατύπωσε ανοιχτά ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εξέφρασε μάλιστα την επιθυμία να επισκεφτεί ξανά τη χώρα.

Σε δήλωσή του προς τα «Νέα Σαββατοκύριακο» από το Πόρτσμουθ της Βρετανίας, όπου παρευρέθηκε σε εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 75 ετών από την απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία, τόνισε: «Πάντοτε θα αγαπώ και θα στηρίζω τη χώρα σας. Θέλω να επισκεφθώ ξανά την Ελλάδα».

«Συζήτησα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και του μετέφερα το ίδιο ακριβώς μήνυμα», πρόσθεσε ο Μακρόν στην δήλωσή του.

Πληροφορίες που μεταφέρει η εφημερίδα αναφέρουν ότι ο γάλλος πρόεδρος είχε μια ιδιαιτέρως θερμή συνομιλία με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελλάδα στους επίσημους εορτασμούς για τη D-Day στη Βρετανία.

Στη συνάντησή τους οι δύο πρόεδροι συζήτησαν για το μέλλον της ΕΕ και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ενωση. Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε στον γάλλο ομόλογό του ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να ανακόψει την ευρωπαϊκή ενοποίηση και να απειλήσει την ευρωπαϊκή δημοκρατία». Είναι ζητήματα που είχε θίξει και ο γάλλος πρόεδρος στην ομιλία του στον λόφο της Πνύκας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του είχαν επισκεφτεί την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2017, μόλις τέσσερις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Υπογραμμίζεται ότι η δήλωση έρχεται ένα μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές από τις οποίες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα προκύψει νέα κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...