330
Ο Σαβίν και το βαρέλι που θα τον μεταφέρει στο... Νέο Κόσμο | Facebook

Ενας 72χρονος Γάλλος συνεχίζει να διαπλέει τον Ατλαντικό μέσα σε ένα βαρέλι

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2019, 10:30
Ο Σαβίν και το βαρέλι που θα τον μεταφέρει στο... Νέο Κόσμο
|Facebook

Ενας 72χρονος Γάλλος συνεχίζει να διαπλέει τον Ατλαντικό μέσα σε ένα βαρέλι

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2019, 10:30

Πεπεισμένος πως σε μερικές εβδομάδες θα βρίσκεται στην Γουαδελούπη ή την Δομινικανή Δημοκρατία δηλώνει ο Zαν-Ζακ Σαβίν, ο οποίος ξεκίνησε πριν τρεις μήνες, στις 26 Δεκεμβρίου, το εγχείρημα του να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα διαπλεύσει τον Ατλαντικό ωκεανό χωρίς πλοίο.

O 72χρονος πρώην αλεξιπτωτιστής του στρατού ξεκίνησε από το Ελ Χιέρο στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας μέσα στο… βαρέλι του: μια πορτοκαλί κάψουλα μήκους τριών και ύψους δυο μέτρων.

Η κάψουλα, η οποία ζυγίζει 450 κιλά, είναι κατασκευασμένη από κόντρα πλακέ επικαλυμμένα με ρητίνη και ενισχυμένα για να αντισταθούν σε κύματα και πιθανές επιθέσεις από φάλαινες ενώ το εσωτερικό της περιλαμβάνει κουζίνα, υπνοδωμάτιο και αποθήκη και ένα παράθυρο στο πάτωμα που επιτρέπει στον Σαβίν να βλέπει τα ψάρια.

Ήδη ο 72χρονος έχει εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο τα θαλάσσια ρεύματα και μέσα σε 100 ημέρες έχει καλύψει απόσταση 2.000 μιλίων (3.200 χλμ), ευρισκόμενος αυτή τη στιγμή λίγο μετά τη μέση του Ατλαντικού.

Το σημείο όπου βρίσκεται ο Σαβίν, στη μέση του Ατλαντικού και απόσταση 550 μιλίων από τα νησιά της Καραϊβικής

«Έχω ακόμη περίπου 550 μίλια, πιστεύω γύρω στις 20 Απριλίου να φτάσω κάπου, πιο πιθανά στην Δομινικανή Δημοκρατία», είπε στο AFP, προσθέτοντας πως «περίμενα ένα πολύ χειρότερο ταξίδι. Είχα συνολικά οκτώ δύσκολες νύχτες και μια εξαιρετικά δύσκολη, λόγω κακοκαιρίας».

«Προς το παρόν η κάψουλα μου συμπεριφέρεται πολύ, πολύ καλά», δήλωσε.

Μάλιστα, ο Σαβίν, που κατασκεύασε μόνος του το… βαρελάκι του για μήνες μέσα στο μικρό ναυπηγείο του στη πόλη Αρ στη νοτιοδυτική ακτή της Γαλλίας, γιόρτασε τα 72α γενέθλια του εν πλω, στις 14 Ιανουαρίου, πίνοντας μερικά ποτήρια κόκκινο κρασί Saint-Emilion που κουβαλούσε μαζί του.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο Σαβίν συνεργάζεται με το διεθνές θαλάσσιο παρατηρητήριο JCOMMOPS προκειμένου να βοηθήσει τους ωκεανογράφους να μελετήσουν τα ρεύματα.

Αλλά και ο ίδιος θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης σχετικά με τις επιπτώσεις της μοναξιάς σε στενό περιορισμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...