304
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης μπροστά σε πλήθος υποστηρικτών του σε πλατεία στο Καράκας | Reuters

Επέστρεψε στη Βενεζουέλα ο Χουάν Γκουαϊντό

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2019, 23:14
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης μπροστά σε πλήθος υποστηρικτών του σε πλατεία στο Καράκας
|Reuters

Επέστρεψε στη Βενεζουέλα ο Χουάν Γκουαϊντό

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2019, 23:14

Ο Χουάν Γκουαϊντό επέστρεψε την Δευτέρα το απόγευμα (λίγο μετά τις 18:00 ώρα Ελλάδας) στο Διεθνές Αεροδρόμιο Σιμόν Μπολίβαρ του Καράκας, όπου πλήθος υποστηρικτών του και πρεσβευτές από ευρωπαϊκές και λατινοαμερικανικές χώρες τον υποδέχθηκαν, όπως έδειξαν πλάνα της ζωντανής μετάδοσης τηλεοπτικών δικτύων της Βενεζουέλας.

«Πίσω στην αγαπημένη μας χώρα! Βενεζουέλα, μόλις περάσαμε από τον έλεγχο της αρχής μετανάστευσης και τώρα θα πορευτούμε εκεί που βρίσκονται οι άνθρωποι μας», είπε με ανάρτηση στο Twitter μετά την άφιξή του ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Αμέσως μετά την άφιξή του ο Γκουαϊντό  κάλεσε σε νέες διαδηλώσεις το Σάββατο ως συνέχιση άσκησης πίεσης ενάντια στην κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο.

«Το Σάββατο συνεχίζουμε! Όλη η Βενεζουέλα θα είναι στους δρόμους. Δεν θα παραμείνουμε ούτε λεπτό, ούτε δευτερόλεπτο σιωπηλοί έως ότου βρούμε ελευθερία», είπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης μπροστά σε ένα πλήθος χιλιάδων υποστηρικτών του σε μια πλατεία στο Καράκας, λιγότερο από μια ώρα μετά την άφιξή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο .

«Γνωρίζουμε τους κινδύνους που διατρέχουμε, δεν θα μας κρατήσουν πίσω: είμαστε εδώ, ποιο δυνατοί από ποτέ!», είπε χαμογελαστός από την οροφή ενός αυτοκινήτου, ενώ κατόπιν κατευθύνθηκε σε πλατεία στο Καράκας όπου χιλιάδες υποστηρικτές του τον περίμεναν.

«Έχετε ενώπιον σας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βενεζουέλας!», είπε και επανέλαβε την έκκλησή του για κινητοποιήσεις στους δρόμους της Βενεζουέλας.

Παράλληλα τόνισε ότι θα συνεχίσει να επιμένει στην άφιξη της ανθρωπιστικής βοήθειας την διέλευση της οποίας εμπόδισε στα σύνορα της χώρας ο πρόεδρος Μαδούρο.

Ο 35χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σύλληψη καθώς αψήφησε την απαγόρευση εξόδου από την επικράτεια, την οποία του είχε επιβάλει το Ανώτατο Δικαστήριο, για να κάνει την περιοδεία του στη γειτονική Κολομβία, στη Βραζιλία, στην Παραγουάη, στην Αργεντινή και στον Ισημερινό.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, με ανάρτησή του στο twitter, προειδοποίησε για μια «ταχεία αντίδραση» της Ουάσινγκτον σε περίπτωση «απειλών, βίας ή εκφοβισμού» ενάντια στον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...