303
Η Ολγα Κεφαλογιάννη στην ομιλία της στο 4ο Φόρουμ των Δελφών | EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/delphiforum.gr

Κεφαλογιάννη για ευρωσκεπτικισμό: «Η γραφειοκρατία των Βρυξελλών να μην κουνάει το χέρι στους λαούς»

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2019, 16:58
Η Ολγα Κεφαλογιάννη στην ομιλία της στο 4ο Φόρουμ των Δελφών
|EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/delphiforum.gr

Κεφαλογιάννη για ευρωσκεπτικισμό: «Η γραφειοκρατία των Βρυξελλών να μην κουνάει το χέρι στους λαούς»

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2019, 16:58

Ως τις πιο κρίσιμες ευρωεκλογές στην ιστορία της Ευρώπης χαρακτήρισε αυτές του προσεχούς Μαΐου, η βουλευτής της ΝΔ Ολγα Κεφαλογιάννη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά, κατά την τοποθέτησή της στο Φόρουμ των Δελφών, ότι η γραφειοκρατία των Βρυξελλών «δεν πρέπει να κουνάει το χέρι στους λαούς, όπως έκανε με την Ελλάδα».

Η κυρία Κεφαλογιάννη προσέθεσε ότι οι Βρυξέλλες χρειάζεται να αντιληφθούν ότι υπάρχουν περιφερειακές ιδιαιτερότητες, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες θα πρέπει να είναι πιο ενημερωμένοι και ενεργοί.

«Το 2014 το ποσοστό συμμετοχής στις ευρωεκλογές ήταν πολύ μικρό και αυτό κάτι δείχνει. Ποιος κινητοποιεί τους πολίτες να ψηφίσουν; Θα επικρατήσουν πάλι οι λαϊκίστικες φωνές; Το Μεταναστευτικό μάς έχει κάνει πολύ επιφυλακτικούς απέναντι στην Ευρώπη. Το θέμα της ηγεσίας είναι σήμερα η μεγάλη πρόκληση. Δεν υπάρχει μια ηγετική φωνή που θα αναστρέψει το ευρωφοβικό κλίμα», υπογράμμισε στη διάρκεια της συζήτησης που είχε τίτλο «Κατανοώντας την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού».

Στο πάνελ που συντόνιζε ο δημοσιογράφος Αγγελος Κωβαίος ήταν και ο Ούγκο Παγκάνο, καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο της Σιένα.

Ως Ιταλός είχε να πει κάποια πράγματα για την πολιτική κατάσταση στη Ρώμη με την λαϊκιστική κυβέρνηση Κόντε και το φαινόμενο του Ματέο Σαλβίνι:

«Είναι τεράστιο πρόβλημα. Η μεταναστευτική ροή θα αυξηθεί και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί θα έχουμε αύξηση του ευρωσκεπτικισμού. Υπάρχει διάβρωση των αξιών» είπε.

Και προσέθεσε σε απαισιόδοξο τόνο: «Οι νέοι δεν καταλαβαίνουν γιατί δημιουργήθηκε η Ευρώπη. Ο Σαλβίνι θα γίνει ισχυρότερος. Η Ιταλία όμως έχει καλό, ισορροπημένο σύστημα. Έχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Το γεγονός ότι ο Σαλβίνι κρατούσε τους μετανάστες σε πλοίο, είναι περιορισμός της ελευθερίας. Το Ιταλικό Σύνταγμα επιτρέπει έναν ισχυρό ηγέτη αλλά έχει περιορισμούς. Το Ιταλικό Σύνταγμα έχει δημιουργηθεί για να αντιμετωπίζει τα δύσκολα, γιατί συντάχθηκε μετά τον πόλεμο. Δεν θέλει να υπάρχει ισχυρός ηγέτης. Ο Σαλβίνι δεν θα μπορέσει να αποκτήσει τις αρμοδιότητες του Μακρόν»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...