288
Δημόσιοι υπάλληλοι στέκονται στην ουρά για ένα συσσίτιο στην κοινωνική κουζίνα του σεφ Χοσέ Αντρέ στην Ουάσινγκτον | REUTERS

Ουάσινγκτον: Στην ουρά για ένα συσσίτιο οι απλήρωτοι δημόσιοι υπάλληλοι

Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2019, 16:49
Δημόσιοι υπάλληλοι στέκονται στην ουρά για ένα συσσίτιο στην κοινωνική κουζίνα του σεφ Χοσέ Αντρέ στην Ουάσινγκτον
|REUTERS

Ουάσινγκτον: Στην ουρά για ένα συσσίτιο οι απλήρωτοι δημόσιοι υπάλληλοι

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2019, 16:49

Συσσίτια για δημόσιους υπαλλήλους, που έχουν μείνει απλήρωτοι από το κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ, μοιράζει κοινωνική κουζίνα στην Ουάσινγκτον.

Την ιδέα είχε ο σεφ Χοσέ Αντρέ, ο οποίος σκοπεύει να ανοίξει κουζίνες σε 30 ακόμα μέρη της Αμερικής για να ανακουφίσει τους υπαλλήλους που δεν έχουν πληρωθεί εδώ και 33 μέρες, από τότε που ξεκίνησε η διακοπή της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, και βέβαια, δεν έχουν ιδέα πότε θα πληρωθούν.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται εδώ για να υπηρετεί τον λαό και όχι για να τον πάρει όμηρο, λόγω της έλλειψης ηγεσίας», λέει ο γνωστός σεφ.

Ο σεφ Χοσέ Αντρέ, με το μπλουζάκι του υπέρ των μεταναστών, διαφωνεί με την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ

Η επιμονή του Ντόναλντ Τραμπ να χτίσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό και η χρηματοδότησή του είναι το θέμα της κόντρας με τους Δημοκρατικούς, που έχει αποτέλεσμα να κατεβάσει ρολά η κυβέρνηση.

Η κουζίνα, που βρίσκεται λίγα τετράγωνα από το ξενοδοχείο Τραμπ, έχει ήδη μοιράσει 30.000 γεύματα και κάθε μέρα, μεγαλώνουν οι ουρές, που κάνουν οι υπάλληλοι για ένα πιάτο φαϊ.

Μία δημόσια υπάλληλος, άνω των 50 ετών, που εργάζεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, εξηγεί στους Times ότι ήρθε στο συσσίτιο όταν διαπίστωσε ότι της έχουν απομείνει μόνο 10 δολάρια στην τράπεζα. «Είναι η πρώτη φορά που χρειάστηκε να έρθω σε κοινωνική κουζίνα. Δουλεύω στην κυβέρνηση 30 χρόνια, δεν μου έχει ξανατύχει ποτέ κάτι τέτοιο».

Μαζί της, στην ουρά για το συσσίτιο, βρίσκονται δεκάδες υπάλληλοι από τα υπουργεία Εσωτερικών, Ασφαλείας και το FBI.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, που επηρεάζονται από το shutdown, φτάνουν τις 800.000.

Η Νάνσι Πελόζι δίνει φαγητό σε δημόσια υπάλληλο στην κοινωνική κουζίνα της Ουάσινγκτον

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...