449
«Όσοι θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέρος μιας συνεχούς βίας, που ξεκινά από την τρομοκρατία και φτάνει μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτά είναι ηλιθιότητες», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός | INTIMEnews

Φίλης: «Ιδιοκτήτες του κινήματος» πίσω από το προπηλακισμό στο Πολυτεχνείο

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2018, 11:15
«Όσοι θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέρος μιας συνεχούς βίας, που ξεκινά από την τρομοκρατία και φτάνει μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτά είναι ηλιθιότητες», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός
|INTIMEnews

Φίλης: «Ιδιοκτήτες του κινήματος» πίσω από το προπηλακισμό στο Πολυτεχνείο

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2018, 11:15

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προστατεύει κανέναν ακραίο, «καταδικάζουμε ιδεολογικοπολιτικά τα φαινόμενα βίας, αλλά δεν απαντάμε με βία στη βία», επεσήμανε ο Νίκος Φίλης σε δηλώσεις του μετά την επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος και σύντροφοί του στο Πολυτεχνείο.

Μιλώντας στον «Θέμα FM», ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε «λάθος», τον «ενδοαριστερό εμφύλιο πολεμο», γιατί όπως είπε, στην «εμφύλια» αυτή διαμάχη «δεν κερδίζει ο αντίπαλος που δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι δυνάμεις της συντήρησης».

«Όσοι θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέρος μιας συνεχούς βίας, που ξεκινά από την τρομοκρατία και φτάνει μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτά είναι ηλιθιότητες», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης με αφορμή την κριτική ότι η κυβέρνηση «χαϊδεύει τους μπαχαλάκηδες». Και παρά τα «πυρά» που έχει εκτοξεύσει ο ίδιος κατά της κυβέρνησης για μία σειρά από πολιτικές που ακολουθούνται από την εποχή του τρίτου μνημονίου (αυτού που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας), υποστήριξε πως «δεν υπάρχει πολιτική μεταστροφή (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ)», αλλά «ανταπόκριση στις κοινωνικές απαιτήσεις». «Θέλουμε να λύσουμε το Μακεδονικό, το επιλέγουμε, συμφωνούμε, προχωρούμε, δεν μας επιβάλει κανείς τη δική μας πολιτική», είπε.

«Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην κοινωνία όπου δεν υπάρχουν μαζικές εκδηλώσεις κατά της κυβέρνησης – υπάρχουν προσμονές, αλλά όχι διαδηλώσεις – μια ομάδα αυτοπακολούμενων πρωτοπόρων, σε πολλά εισαγωγικά, θέλησε να μετατρέψει το ενωτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου σε μια αντικυβερνητική οπερέτα», ήταν το σχόλιό του για τον προπηλακισμό του μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, το πρωί στο Πολυτεχνείο.

Όπως είπε, πίσω από το επεισόδιο παρεμπόδισης της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται οι λεγόμενοι «ιδιοκτήτες του κινήματος». «Το Πολυτεχνείο», όμως, «δεν ανήκει σε καμία παράταξη. Τώρα που αντιμετωπίζουμε μια άνοδο της ακροδεξιάς τέτοιες αντίληψης ιδιοκτησίες εγγράφονται στην αμφισβήτηση των ακροδεξιών», σημείωσε ο κ. Φίλης, θέλοντας να υπογραμμίσει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πάντοτε υποστήριζε το ενωτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου» και δεν ήταν ποτέ «υπέρ της ιδιοκτησίας».

Σε ανακοίνωσή της για το σημερινό επεισόδιο στο Πολυτεχνείο, η Κουμουνδούρου αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του παρεμποδίστηκε από το να καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου από αυτόκλητους ιδιοκτήτες του εορτασμού. Παρεμποδίστηκαν στελέχη του αντιδικτατορικού αγώνα και αγωνιστές της Αριστεράς από μια ακραία μειοψηφία που προσπάθησε να καπηλευτεί τον εορτασμό.

Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον ελληνικό λαό και την ελληνική νεολαία, εμπνέει και ζει στους αγώνες του σήμερα ενάντια στο φασισμό, στους αγώνες για τη διαρκή διεύρυνση της δημοκρατίας.»

Ερωτηθείς, τέλος, αν είναι δίκαιες οι αντιδράσεις της κυβέρνησης που από το σύνθημα κατά των Αμερικανών για το Πολυτεχνείο, τώρα έχει γίνει ο καλύτερος και πιο πιστός συνεργάτης των ΗΠΑ, ο κ. Φίλης ναι μεν παραδέχθηκε ότι «σήμερα η αμερικανική πολιτική με τον Τραμπ είναι αιτία απειλής πολέμου (…) στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή», αλλά όπως δικαιολογήθηκε, «ως κυβέρνηση αναγκαζόματε να διαδραματιζούμε ένα ρόλο πιο κυβερνητικό»!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...