636
H αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια προκαλεί έντονες αντιδράσεις (και) στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ - Στη φωτογραφία αριστερά, η Θεανώ Φωτίου και πίσω της δεξιά, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων την Τετάρτη | ΙΝΤΙΜΕnews

Στον ΣΥΡΙΖΑ ποντάρουν (πάλι) στα άλλα κόμματα και για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2018, 13:18
H αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια προκαλεί έντονες αντιδράσεις (και) στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ - Στη φωτογραφία αριστερά, η Θεανώ Φωτίου και πίσω της δεξιά, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων την Τετάρτη
|ΙΝΤΙΜΕnews

Στον ΣΥΡΙΖΑ ποντάρουν (πάλι) στα άλλα κόμματα και για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2018, 13:18

Οπως επιδιώκουν ήδη για το νέο όνομα της ΠΓΔΜ (αν και όταν έρθει στη Βουλή από τον κ. Κοτζιά η προτεινόμενη λύση), στον ΣΥΡΙΖΑ κοιτούν τώρα με αγωνία προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και για την έγκριση της επίμαχης διάταξης για την αναδοχή από τα ομόφυλα ζευγάρια.

Το…  μπαϊράκι που έχει σηκώσει ομάδα 10 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος έχει θορυβήσει την Κουμουνδούρου και πλέον γίνεται επισήμως λόγος διά της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου, Φωτεινής Βάκη, για «συμβολή άλλων κομμάτων» προκειμένου να «περάσει» η διάταξη.

«Υπάρχει επιστολή δέκα βουλευτών στην οποία διατυπώνουν τις ενστάσεις τους όχι στο σύνολο του νομοσχεδίου, αλλά σχετικά με τη διάταξη που αφορά την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Δεν είναι απίθανο ωστόσο να περάσει η συγκεκριμένη διάταξη και με τη συμβολή άλλων κομμάτων» δήλωσε, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την άποψη της κυρίας Βάκη, προϋπόθεση για να δεχθεί η κοινωνία κάτι τέτοιο είναι ο βαθμός ωριμότητάς της και αυτό -εκτίμησε- αποτελεί ένα βήμα προόδου.

Οι διαφωνούντες βουλευτές ωστόσο (που στην πορεία μειώθηκαν από 10 σε 7), Γεωργία Γεννιά, Γιάννης Καραγιάννης, Γιώργος Ντζιμάνης, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Δημήτρης Βέττας, Γιώργος Ουρσουζίδης και Πέτρος Κωνσταντινέας, επιμένουν ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμα ώριμη για ένα τέτοιο βήμα, με κάποιους να επικαλούνται ακόμα και ιατρικούς όρους.

Η απάντηση στους διαφωνούντες ήρθε, σε υψηλούς τόνους, από τον βουλευτή Χρήστο Καραγιαννίδη που τους κάλεσε να παραιτηθούν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και να πάνε στον πολιτικό χώρο όπου ανήκουν, αλλά και τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε ανοικτά για σκοταδισμό!

«Ενημερωτικά, το “πατρίς – θρησκεία – οικογένεια” είναι τρίπτυχο μιας άλλης πολιτικής παράταξης» γράφει ο κ. Καραγιαννίδης σε ανάρτησή του στο Facebook, και συνεχίζει: «Εάν δε συμφωνείτε με την πολιτική απόφαση του ιδρυτικού συνεδρίου (….) μπορείτε να παραιτηθείτε και να δοκιμάσετε την τύχη σας σε άλλα πολιτικά κόμματα, που είναι πιο κοντά στις δεξιές και συντηρητικές θέσεις σας».

«Το Σχέδιο Νόμου που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τα ζητήματα της αναδοχής και της υιοθεσίας αποτελεί μία θετική τομή για τα ελληνικά δεδομένα. Οι βουλευτές της Αριστεράς δεσμεύονται από τις συνεδριακές μας αποφάσεις, αλλά και από τους μακροχρόνιους αγώνες που έχει δώσει συνολικά ο χώρος μας για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν νοείται να λειτουργούν με γνώμονα τις εκλογικές τους πελατείες. Στη μάχη απέναντι στον σκοταδισμό και τη συντήρηση, κρινόμαστε καθημερινά και οφείλουμε όλοι/ες να μην κάνουμε βήμα πίσω» αναφέρει η ανακοίνωση των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ (του ελάσσονος κυβερνητικού εταίρου) δεν έχουν εκφραστεί δημόσια, ωστόσο δεν αποκλείεται να τηρήσουν την ίδια αρνητική στάση με εκείνη που τήρησαν στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο και καταψήφισαν.

Την ίδια ώρα, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη η επίσημη γραμμή είναι υπέρ της διάταξης, ωστόσο, ορισμένοι βουλευτές του κόμματος έχουν δηλώσει ότι θα την καταψηφίσουν, ενώ στο Ποτάμι υπάρχουν επιφυλάξεις επί της αρχής και ζητούνται περαιτέρω αποσαφηνίσεις και ασφαλιστικές δικλείδες.

ΝΔ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Ενωση Κεντρώων, που είχαν καταψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης, αναμένεται ότι θα πράξουν το ίδιο και για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.

Την αντίθεσή του με την προτενόμενη διάταξη εξέφρασε με δήλωσή του ο γνωστός για το υβριστικό σύνθημα κατά της Βουλής,  βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ενωσης Κεντρώων, Αρης Φωκάς.

«Υπάρχουν εγγυήσεις που δίνονται για τον ορθό τρόπο ανάπτυξης των παιδιών που ενδεχομένως θα έχουν ανάδοχους γονείς ομόφυλα ζευγάρια; Και αν ναι, ποιες είναι; Ποιος θα προστατέψει τα παιδιά αυτά από ενδεχόμενο bullying;» διερωτάται ο βουλευτής Β’ Θεσσλονίκης, επισημαίνοντας «πως το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι της παρούσης και πως προπάντων η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας τοποθετείται αρνητικά».

«Την ώρα που υπάρχουν άλυτα προβλήματα και η κυβέρνηση πελαγοδρομεί σε σειρά ζητημάτων, μείζονος σημασίας, όπως είναι τα ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό, επιχειρείται ένας κακόγουστος αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης που δεν εξυπηρετεί κανέναν, παρά μόνον τους κυβερνώντες» υποστηρίζει μεταξύ άλλων και εκτιμά για το περιεχόμενο της επίμαχης διάταξης ότι σε κάθε περίπτωση «η ελληνική κοινωνία δεν είναι ώριμη για κάτι τέτοιο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...