533
#Me too made in India: ο γκουρού Ασαράμ Μπαπού χωρίς τον χιτώνα της πνευματικότητας, αλλά με αυτόν της ενοχής | REUTERS/Stringer/File Photo

H γιόγκα του βιαστή: σε ισόβια Ινδός γκουρού για βιασμό 16χρονου κοριτσιού

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2018, 11:52
#Me too made in India: ο γκουρού Ασαράμ Μπαπού χωρίς τον χιτώνα της πνευματικότητας, αλλά με αυτόν της ενοχής
|REUTERS/Stringer/File Photo

H γιόγκα του βιαστή: σε ισόβια Ινδός γκουρού για βιασμό 16χρονου κοριτσιού

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2018, 11:52

Ενοχος για βιασμό και καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη. Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου στην πόλη Γιονπούρ της βόρειας Ινδίας. Σύμφωνα με το  BBC,  ο 77χρονος ινδός γκουρού Ασαράμ Μπαπού, βίασε ένα 16χρονο κορίτσι το 2013 στο ερημητήριο που έχει στη συγκεκριμένη πόλη. Ο ίδιος, είναι πιθανό να κάνει έφεση πηγαίνοντας την υπόθεση σε ανώτερο δικαστήριο, όμως οι λεπτομέρειες που έχουν έρθει στο φως, σοκάρουν και δεν του αφήνουν πολλά περιθώρια αθωότητας.

Οπως αναφέρει το BBC, o Μπαπού έχει συνολικά 400 ερημητήρια σε ολόκληρο τον κόσμο, τα οποία επισκέπτεται κατά καιρούς για να διδάξει διαλογισμό και γιόγκα. Είναι κοινό μυστικό ότι εδώ και αρκετά χρόνια που η Δύση έχει ανακαλύψει τις συγκεκριμένες πρακτικές της Ανατολής, η Ινδία, μία πολύ φτωχή χώρα, κατοικείται από αρκετούς γκουρού εντός και εκτός εισαγωγικών, που έχουν θησαυρίσει.

Οταν όμως, εκτός από τις οικονομικές τους ανάγκες, κοιτάζουν να ικανοποίησουν και τα πιο αρρωστημένα τους ένστικτα, τα πράγματα περιπλέκονται και γίνονται πραγματικά επικίνδυνα.

Ολόκληρη η πόλη Γιονπούρ βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς οι αστυνομικές αρχές φοβούνται για βίαια επεισόδια που ενδέχεται να ξεσπάσουν από τους φανατικούς υποστηρικτές του Μπαπού. Στον αντίποδα, ο δικηγόρος του θύματος, δήλωσε ότι η μόνη ποινή που του αξίζει, είναι η θανατική.

«Και πάλι όμως, τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο που προκάλεσε αυτός ο άνθρωπος στην κοπέλα και στην οικογένειά της» συμπλήρωσε. Τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας που ήδη έχουν εφαρμοστεί στη Γιονπούρ δεν είναι καθόλου παράλογα, αν σκεφτούμε ότι 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ίδια πόλη πέρυσι, όταν φανατισμένοι υποστηρικτές ενός άλλου γκουρού, του Γκουρμέετ Ραμ Ραχίμ ξέσπασαν με φρενήρη τρόπο επειδή ο μέντοράς τους επίσης καταδικάστηκε για βιασμό.

Ο Ασαράμ Μπαπού συνελήφθη το 2013, όταν δύο από τους προσκυνητές του κατέθεσαν ότι είχε επιτεθεί στην κόρη τους. Σύμφωνα με τις Αρχές, το ζευγάρι είχε αρχικά στείλει την 16χρονη κόρη του σε ένα από τα κέντρα λατρείας και προσευχής του Μπαπού για πνευματική καθοδήγηση, κλήθηκαν να τη βοηθήσουν όμως πιο δραστικά, καθώς, όπως τους είπαν, «η κόρη σας βρίσκεται υπό την επήρρεια μεταφυσικών σκοτεινών δυνάμεων».

Το καλύτερο που είχαν να κάνουν, ήταν να την πάνε στη Γιονπούρ, ώστε να συναντήσει τον γκουρού Μπαπού αυτοπροσώπως. Αυτό ήταν το σχέδιο, υποκινημένο από το περιβάλλον του γκουρού.

Η οικογένεια πήγε όντως στη Γιονπούρ. Το επόμενο βράδυ ο Ασαράμ κάλεσε το κορίτσι στο δωμάτιό του με την πρόφαση ότι ήθελε να την κουράρει. Οπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, ο Μπαπού βίασε την 16χρονη στο δωμάτιό του, ενώ την ίδια στιγμή οι γονείς της βρίσκονταν απέξω, ψέλνοντας τις προσευχές του για να γίνει καλά η κόρη τους!

Οπως είπε το θύμα, ο γκουρού την ανάγκασε να ενδώσει στα σεξουαλικά του προστάγματα, απειλώντας την ότι αν μιλούσε ποτέ γι’αυτό, θα σκότωνε τους γονείς της.

Την επόμενη μέρα, το κορίτσι μίλησε στους γονείς του. Σοκαρισμένοι, προσπάθησαν να δουν από κοντά τον Μπαπού και να τον ξεμπροστιάσουν, αλλά τους απαγορεύτηκε η είσοδος σε όλα τα λατρευτικά του κέντρα.

Ο Μπαπού κατηγορείται και για τον βιασμό μιας άλλης γυναίκας το 2002. Η δίκη εκκρεμεί ακόμη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τουλάχιστον εννιά μάρτυρες που επιβεβαίωσαν τις πράξεις του, δέχτηκαν σφοδρές σωματικές επιθέσεις τα τελευταία πέντε χρόνια-τρεις από αυτούς έχουν πεθάνει.

Η Αστυνομία διερευνά αυτές τις επιθέσεις, οι οικογένειες των θυμάτων όμως, είναι σίγουρες ότι πίσω από αυτές βρίσκονται οι φανατισμένοι υποστηρικτές του Μπαπού-ο ίδιος το αρνείται.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...