481
«Το μποξ είναι εξαιρετικό άθλημα για το μυαλό και το σώμα και πάντοτε είχα πάθος με αυτό» λέει ο Ρίο Φέρντιναντ. Μένει να δούμε πόσους γύρους θα αντέξει | Facebook

Η ιστορία του Ρίο Φέρντιναντ: από τα γήπεδα στα ρινγκ

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2017, 15:30
«Το μποξ είναι εξαιρετικό άθλημα για το μυαλό και το σώμα και πάντοτε είχα πάθος με αυτό» λέει ο Ρίο Φέρντιναντ. Μένει να δούμε πόσους γύρους θα αντέξει
|Facebook

Η ιστορία του Ρίο Φέρντιναντ: από τα γήπεδα στα ρινγκ

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2017, 15:30

Μονομάχος στο γήπεδο και στα ρινγκ

18622400_1356458621068716_4609936235764952166_n

Οι φίλοι της Γιουνάιτεντ τον θυμούνται σαν το «τείχος» της άμυνας της ομάδας την εποχή του σερ Αλεξ Φέργκιουσον με τον οποίο κέρδισε τα πιο σημαντικά τρόπαια στη Βρετανία και στον κόσμο. Δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από τα γήπεδα ο Ρίο Φέρντιναντ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να γίνει επαγγελματίας πυγμάχος: «Η πιθανότητα να αγωνιστώ σε ένα άλλο άθλημα είναι για μένα μεγάλο κίνητρο», δήλωσε στα βρετανικά Μέσα ο πρώην αμυντικός της Γιουνάιτεντ. «Το μποξ είναι εξαιρετικό άθλημα για το μυαλό και το σώμα και πάντοτε είχα πάθος με αυτό. Αυτή η πρόκληση είναι η τέλεια ευκαιρία να δείξω στον κόσμο αυτό που είναι δυνατό. Δεν το λέω με ελαφρότητα, καταλαβαίνω ότι δεν μπορούν όλοι να γίνουν επαγγελματίες πυγμάχοι, αλλά με την ομάδα των ειδικών που ο σπόνσοράς μου έχει συγκεντρώσει, όλα είναι δυνατά».

 

«Μπορεί και να πεθάνεις»

A post shared by Rio Ferdinand (@rioferdy5) on

Η δημοσιοποίηση της πρόθεσης του Ρίο Φέρντιναντ προκάλεσε και αρνητικά σχόλια. Ο Κέρτις Γουντχάουζ, πρώην επιθετικός της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ο οποίος επιχείρησε να περάσει στον ίδιο χώρο τον προειδοποίησε μέσω Twitter:: «Αυτό δεν είναι αστείο, μπορεί να χάσεις τη ζωή σου “παίζοντας” μποξ». Ενας από τους πιο ειδικούς του χώρου στη Βρετανία, ο Μπάρι Χερν, δήλωσε ότι ο Φέρντιναντ είναι «εντελώς αφελής και υποτιμά τους κινδύνους του μποξ. Η υπόθεση είναι για γέλια. Συμπαθώ τον Ρίο, αλλά αυτό μοιάζει περισσότερο με διαφήμιση για ριάλιτι». Ο ίδιος ο Φέρντιναντ πάντως δήλωσε ότι έχει σκεφτεί σοβαρά όλους τους κινδύνους. Οι οπαδοί του δεν εξεπλάγησαν με την απόφασή του, καθώς εδώ και μήνες ο πρώην πρωταθλητής ανέβαζε στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες και βίντεο από τις προπονήσεις του στο γυμναστήριο στις οποίες μάλιστα «έπαιζε» με γνωστούς επαγγελματίες μποξέρ.

 

Το μποξ ως «αναισθητικό»

FERDINAND
(Action Images via Reuters/Tom Jacobs)

Ο Φέρντιναντ ανακοίνωσε ότι πλησίασε την πυγμαχία μετά τον θάνατο της γυναίκας του Ρεμπέκα, η οποία πέθανε από καρκίνο δύο χρόνια πριν. «Χωρίς το γυμναστήριο δεν ξέρω τι θα έκανα στον ελεύθερο χρόνο μου – εκμυστηρεύθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής. Το γυμναστήριο με βοήθησε να μην σκέπτομαι τίποτε ή να σκέπτομαι κάτι άλλο από εκείνο που συνέβαινε τότε στη ζωή μου».

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:

H τραγωδία→

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...