459
Oι δύο Τούρκοι κατονομάζονται στις καταθέσεις του ισοβίτη Γιαννουσάκη (φωτογραφία από τη στιγμή που οδηγείται στον εισαγγελέα εφετών Πειραιά τον περασμένο Ιούνιο) | INTIMEnews

Τα δύο εντάλματα που ξετυλίγουν το κουβάρι του Noor 1

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2017, 15:35
Oι δύο Τούρκοι κατονομάζονται στις καταθέσεις του ισοβίτη Γιαννουσάκη (φωτογραφία από τη στιγμή που οδηγείται στον εισαγγελέα εφετών Πειραιά τον περασμένο Ιούνιο)
|INTIMEnews

Τα δύο εντάλματα που ξετυλίγουν το κουβάρι του Noor 1

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2017, 15:35

Νέα τροπή παίρνει η πολύκροτη υπόθεση του δεξαμενόπλοιου Noor 1 μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από την 3η τακτική ανακρίτρια Πειραιά, Ασπασία Αλβανού, σε βάρος δύο τούρκων εμπόρων ναρκωτικών που συνδέονται με την οργάνωση και τη χρηματοδότηση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης – αξίας άνω των 30 εκατ. ευρώ – με το πλοίο.

Με την εξέλιξη αυτή ξετυλίγεται το κουβάρι που οδηγεί στους οργανωτές και χρηματοδότες της μεταφοράς του φορτίου των 2 τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο, ενώ συμπληρώνεται το παζλ του άγριου ξεκαθαρίσματος λογαριασμών από τα ασύλληπτα ηγετικά μέλη του κυκλώματος σε Τουρκία και Βέλγιο, με συνολικά εννέα φόνους μέχρι στιγμής.

Με άλλα λόγια με την κίνηση αυτή της ανακρίτριας αναδεικνύονται τα πρόσωπα που είχαν και έχουν ποινική εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ μπαίνει τέλος στη σεναριολογία περί ύπαρξης έλληνα χρηματοδότη-οργανωτή.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τον τούρκο λαθρέμπορο Νάτσι Σερίφι Ζιντάστι και συγγενή του που έχει αλυσίδα εστιατορίων στη Βρετανία.

Η δικαστική λειτουργός έφθασε στην ταυτοποίηση των δύο προσώπων αξιοποιώντας τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για την υπόθεση. Αμφότερους εξάλλου τους είχε κατονομάσει στις καταθέσεις του ο ισοβίτης Ευθύμιος Γιαννουσάκης .

Συγκεκριμένα, η πρώτη κατάθεση δόθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2015 με τον Γιαννουσάκη να υποδεικνύει τους δύο Τούρκους , ως τους χρηματοδότες της μεταφοράς της ηρωίνης ενώ είχε προσκομίσει και βίντεο από συνάντηση τους στην Κωνσταντινούπολη.

«Αυτοί οι δύο που φαίνονται στο βίντεο τα ονόματα που μου συστήθηκαν είναι Γκαμάλ και Άλεξ (…) Αυτά τα στοιχεία που προσκόμισα είναι τα μοναδικά που πιστοποιούν ποιοι είναι οι χρηματοδότες της ηρωίνης ενώ χαρακτηριστικά στο 16 δευτερολέπτων βίντεο (ακούγονται να πιστοποιούν τις λεπτομέρειες της φόρτωσης των ναρκωτικών» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Γιαννουσάκης στην ένορκη κατάθεση του την οποία επανέλαβε και αυτό το καλοκαίρι όταν κλήθηκε από την ανακρίτρια Πειραιά.

Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, προέκυψε ότι ο άνθρωπος για τον οποίο μιλούσε ο Γιαννουσάκης ήταν ο 43χρονος ιρανικής καταγωγής τούρκος Νάτσι Σερίφι Ζιντάστι, ο οποίος είχε συλληφθεί το φθινόπωρο του 2007 για διακίνηση 75 κιλών ηρωίνης και αποφυλακίσθηκε το 2010.

Παρά το γεγονός όμως ότι μόλις τρεις μήνες μετά την ανακάλυψη του «Noor-1» στην Ελευσίνα, οι ελληνικές διωκτικές αρχές είχαν στα χέρια τους το πρώτο κεντρικό στοιχείο για τον ρόλο του Ζιντάστι και άλλων προσώπων στην οργάνωση και τη χρηματοδότηση του φορτίου των 2,1 τόνων ηρωίνης, αυτό δεν αξιοποιήθηκε παρά μόνο την Τρίτη με την έκδοση των ενταλμάτων από την 3η ανακρίτρια Πειραιά

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στις 26 Σεπτεμβρίου του 2014 δολοφονήθηκε με μαφιόζικο τρόπο στο προάστιο Τσεκμετζέ της Κωνσταντινούπολης η 19χρονη κόρη του Ζιντάστι, καθώς και ο 23χρονος ανιψιός του. H δολοφονία της κόρης του Ζιντάστι ήταν όμως μόνο η αρχή μόνο ενός μεγάλου κύκλου αίματος στο όνομα του «Noor-1» που φάνηκε να έκλεισε τον Μάιο του 2016, αυτή τη φορά στο Ντουμπάι, από εκεί δηλαδή που ξεκίνησε το δεξαμενόπλοιο, με θύμα έναν 51χρονο Ιρανό με τουρκικό διαβατήριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...