583
Για λόγους ασφαλείας η κακοκαιρία κρατά το μνημείο κλειστό | facebook.com/TourEiffel/

Η «Ελεονόρα» έκλεισε τον Πύργο του Αϊφελ και εκτροχίασε τρένο!

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2018, 15:52
Για λόγους ασφαλείας η κακοκαιρία κρατά το μνημείο κλειστό
|facebook.com/TourEiffel/

Η «Ελεονόρα» έκλεισε τον Πύργο του Αϊφελ και εκτροχίασε τρένο!

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2018, 15:52

Κλειστό λόγω κακοκαιρίας. Ο Πύργος του Aϊφελ έκλεισε την Τετάρτη λόγω των εξαιρετικά ισχυρών ανέμων που έπνεαν από το πρωί στο Παρίσι.

Οι άνεμοι, με ταχύτητες που έφθαναν πάνω από τα 100 χλμ. την ώρα, οδήγησαν την Εταιρία Εκμετάλλευσης του Πύργου του Αϊφελ (SETE) στην απόφαση να μην ανοίξει για  λόγους ασφαλείας το μνημείο, το οποίο δέχεται περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Οπως γνωστοποίησε, θα υπήρχε επανεκτίμηση της κατάστασης αργότερα, με βάση το επόμενο μετεωρολογικό δελτίο, αλλά τα δεδομένα δεν ήταν ευοίωνα. Η καταιγίδα «Ελεονόρα» καταγράφηκε ήδη ως μια από τις πιο ισχυρές που έχουν πλήξει τις τελευταίες δεκαετίες τη Δυτική Ευρώπη.

Τα πάρκα, οι δημόσιοι κήποι και τα νεκροταφεία (!) του Παρισιού παρέμειναν κλειστά καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως ανακοίνωσε το δημαρχείο του Παρισιού.

Η «Ελεονόρα» προκάλεσε εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και πολλά προβλήματα στην αεροπορική κυκλοφορία.

Στο αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκολ» του Παρισιού το πρωί της Τετάρτης παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην αναχώρηση του 60% των πτήσεων. «Στην περιοχή του Παρισιού και του Ρουασί τόσο ισχυροί άνεμοι είχαν να σημειωθούν από το 2010», ανέφερε ο μετεωρολόγος Φρεντερίκ Νατάν.

Ενας νεαρός σκιέρ σκοτώθηκε όταν καταπλακώθηκε από δέντρο στο Μοριγιόν των γαλλικών Αλπεων, ενώ πολλά ατυχήματα προκλήθηκαν εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που κατά τόπους πνέουν με ταχύτητα έως και 160 χλμ. την ώρα. Άλλοι 15 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε όλη τη χώρα, κυρίως από πτώσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων – οι τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η καταιγίδα «Ελεονόρα» είναι η τέταρτη που πλήττει εφέτος τον χειμώνα τη δυτική Ευρώπη.

Ριπές ανέμων και σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν τη Βρετανία, την Ιρλανδία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τα παράλια της Ισπανίας και βεβαίως τη Γαλλία.

Στη Βρετανία, ιδίως στις νότιες περιοχές, σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες. Στο Εϊλσμπερι, στα βορειοδυτικά του Λονδίνου, ο άνεμος σήκωσε δύο τραμπολίνα που κατέληξαν πάνω σε μια σιδηροδρομική γραμμή. «Είναι πραγματικά απίστευτο να πετάξει κυριολεκτικά στον αέρα ένα τραμπολίνο και να βρεθεί πάνω στις γραμμές. Φανταστείτε λοιπόν δύο…» σχολίασε ο Μαρκ Κίλικ, ένας εργαζόμενος στους σιδηροδρόμους.

2018-01-03T123447Z_1364262424_RC15F83EAE40_RTRMADP_3_STORM-ELEANOR-BRITAIN
Τεράστια κύματα χτύπησαν με μανία τις ακτές στη δυτική Αγγλία (Reuters)

Τουλάχιστον 252 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο «Σίπχολ» του Αμστερνταμ. Ένας πεζός τραυματίστηκε στην κεντρική Ολλανδία από πτώση δέντρου.

Πολύωρες καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων σημειώθηκαν επίσης στο αεροδρόμιο του Στρασβούρου και περίπου 20 πτήσεις ακυρώθηκαν στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας. Προβλήματα αναφέρθηκαν και στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Στη Γαλλία, η κυκλοφορία στους εθνικούς και περιφερειακούς οδικούς άξονες, καθώς και στο σιδηροδρομικό δίκτυο γινόταν με δυσκολία σε πολλές περιοχές, επειδή οι άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, έκοψαν ηλεκτρικά καλώδια και έριξαν στο οδόστρωμα διάφορα αντικείμενα.

Στην Ελβετία, όπου η μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποίηση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα, έχουν κλείσει για προληπτικούς λόγους πολλοί δρόμοι, καθώς εκφράζονται φόβοι για πλημμύρες. Διακόπηκε επίσης εν μέρει η κυκλοφορία των τρένων στο κανόντι Άπεντσελ, στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι είναι τόσο ισχυροί που προκάλεσαν τον εκτροχιασμό ενός βαγονιού κοντά στο Λενκ

2018-01-03T164727Z_281980371_UP1EE131AN33B_RTRMADP_3_EUROPE-WEATHER-SWISS2018-01-03T165125Z_291761197_UP1EE131ATO3L_RTRMADP_3_EUROPE-WEATHER-SWISS

Αυτοκινητόδρομοι έχουν κλείσει επίσης και στην Αγγλία, όπου δέντρα ξέρριζώθηκαν και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους ανέμους.

Στην Ισπανία, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επικίνδυνα φαινόμενα στα βόρεια παράλια της χώρας, όπου τα κύματα της θάλασσας μπορεί να φτάσουν σε ύψος ακόμη και τα επτά μέτρα.

Πολλές χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, κυρίως στη Γαλλία (225.000). Στην Ιρλανδία αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε 123.000 νοικοκυριά, όμως άλλες 27.000 παραμένουν ακόμη χωρίς ηλεκτρικό.

Η καταιγίδα κατευθύνεται πλέον προς τα νοτιοανατολικά και το βράδυ αναμένεται να πλήξει την Κορσική, με ανέμους που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...