578
Ανυποχώρητος ο υπουργός μίλησε για ακροδεξιό κατήφορο της ΝΔ και συντηρητική μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ | INTIMEnews

Ανένδοτος ο Κοντονής: «Γκεμπελικές πρακτικές σε βάρος μου, θυμίζουν ναζί»

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2017, 15:24
Ανυποχώρητος ο υπουργός μίλησε για ακροδεξιό κατήφορο της ΝΔ και συντηρητική μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ
|INTIMEnews

Ανένδοτος ο Κοντονής: «Γκεμπελικές πρακτικές σε βάρος μου, θυμίζουν ναζί»

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2017, 15:24

Αμετακίνητος στην απόφασή του να αρνηθεί τη συμμετοχή της Ελλάδας στο συνέδριο της εσθονικής προεδρίας της ΕΕ για τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων, εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, περνώντας στην αντεπίθεση εναντίον των επικριτών του. Ο υπουργός κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι αποσιώπησαν μέρος της επιστολής του προς τους Εσθονούς,  με γκεμπελικές -όπως είπε- πρακτικές.

«Δεν έχουν ούτε το σθένος να βάλουν μία επιστολή ολόκληρη, να τη διαβάσει το κοινό και να βγάλει τα συμπεράσματά του (…) αποσιώπησαν τις αναφορές στην Άνοιξη της Πράγας που έθεσε το ζήτημα του Σοσιαλισμού με ελευθερία και δημοκρατία, με ανθρώπινο πρόσωπο, το ρεύμα του ευρωκομμουνισμού (…) αυτοί οι πλαστογράφοι μάς κατηγορούν ότι δήθεν διαμορφώνουμε την Ιστορία», υποστήριξε ο κ. Κοντονής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και έκανε λόγο για «προπαγανδιστές που θυμίζουν Γκέμπελς, λογικές και πρακτικές ναζί».

«Πρέπει να γίνει κατανοητό στην κοινωνία», τόνισε ,«ότι υπάρχει προσπάθεια διαστρέβλωσης και αποσιώπησης της ιστορικής πραγματικότητας, ότι αφενός ο κομμουνισμός σε οποιαδήποτε μορφή του, δεν μπορεί να ταυτιστεί με αυτό το όνειδος του ναζισμού, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της εξόντωσης 6 εκατ. εβραίων, εκατομμυρίων άλλων αντιφρονούντων ή αιχμαλώτων πολέμου … αφετέρου ότι δεν μπορεί κανείς να προσβάλλει το χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, που γεννήθηκε μέσα από την επέμβαση των Σοβιετικών στην Πράγα το 1968 … διασπάστηκε το ΚΚΕ και δημιουργήθηκε το ΚΚΕ Εσωτερικού, ήρθαμε σε σύγκρουση οι γεννήτορες και η ηγεσία του ΚΚΕ Εσωτερικού ακριβώς με αυτές τις πρακτικές, λογικές και πολιτικές (…), «Έρχονται σήμερα και αποδίδουν σταλινισμό στην ανανεωτική Αριστερά; Είναι γελοίοι και ανιστόρητοι», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ακροδεξιός κατήφορος της ΝΔ, συντηρητική μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ

Ο υπουργός χαρακτήρισε ασυνάρτητο το κείμενο του Bαγγέλη Βενιζέλου για το θέμα και μίλησε για ακροδεξιό κατήφορο της Νέας Δημοκρατίας και συντηρητική μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ.

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε πως  έρχεται σε σύγκρουση με το μεταπολιτευτικό του παρελθόν και με την προσπάθεια μεγάλων ηγετών της ΝΔ, όπως ο Καραμανλής, ο Ράλλης, ο Μητσοτάκης και ο Στεφανόπουλος, «να βγάλουν από την παράταξη το μίσος του εμφυλίου και τον αντικομμουνισμό».

«Εδώ», σημείωσε ο κ. Κοντονής, «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τέτοιο φαινόμενο. Δεν ξέρω εάν έχουμε καταλάβει ότι αυτή η διαδικασία που δεν είναι τωρινή, απλώς παίρνει σάρκα και οστά, ιδεολογική κάλυψη, πλήττει τον πυρήνα της ίδιας της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας, γιατί», όπως επεσήμανε, «είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που έχουμε να κάνουμε με μία τέτοια παρέμβαση, του ίδιου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Αντίστοιχα, πρόσθεσε, «έχουμε επίσης μία συντηρητική μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ που ταυτίζεται με τη Δεξιά και τη συντηρητική παράταξη. Όταν είχε κληθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου να καταδικάσει τη δικτατορία του Γιαρουζέλσκι στην Πολωνία, αρνήθηκε … ήθελε να δώσει ένα μήνυμα ότι δεν μπορούν να υπάρχουν ταυτίσεις, επικίνδυνες σε αυτά τα ζητήματα. Αυτό το ζήτημα αποδεικνύει τη συντηρητική μετατόπιση όχι μόνο της ΝΔ προς ακροδεξιές θέσεις και εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα, αλλά και του κεντρώου χώρου … προς συντηρητικές κατευθύνσεις», υποστήριξε ο κ. Κοντονής χαρακτηρίζοντας πολύ δυσάρεστη την εξέλιξη αυτή.

ΚΚΕ: «Πρωτόγονος και χυδαίος αντικομμουνισμός, από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι»

«Ο πρωτόγονος και χυδαίος αντικομμουνισμός, που στηρίζεται από επιτελεία της ΕΕ και στον οποίο πρωτοστατεί η ΝΔ και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι από κοινού φυσικά με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, πρέπει να συναντήσει τη σθεναρή αντίδραση του ελληνικού λαού, όπως και όλων των λαών της Ευρώπης», αναφέρει από την πλευρά του ο Περισσός.

Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για «αυτονόητη στάση» του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων ελληνικών κυβερνήσεων στο παρελθόν, που όμως «δεν παραγράφει τις δικές του ευθύνες, αφού με τα παραπάνω κόμματα ψηφίζει τα αντιλαϊκά μνημόνια, ενώ ο αντισοβιετισμός και ο ιστορικός αναθεωρητισμός ήταν και είναι βασικό φυσιογνωμικό χαρακτηριστικό του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...