1373
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατά την επίσκεψή της στην Αμφίπολη | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Γεννηματά δείχνει το πατριωτικό προφίλ της (και του ΚΙΝΑΛ)

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2018, 10:37
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατά την επίσκεψή της στην Αμφίπολη
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Γεννηματά δείχνει το πατριωτικό προφίλ της (και του ΚΙΝΑΛ)

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2018, 10:37

Μηνύματα για το Σκοπιανό και τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, καθώς και για το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ κυριάρχησαν στην ομιλία της Φώφης Γεννηματά στις Σέρρες, σε αυτήν την πρώτη μεγάλης κλίμακας καλοκαιρινή εξόρμηση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής προς την περιφέρεια· διόλου τυχαία επελέγη η Μακεδονία, καθώς επιχειρείται εμφανώς μια υπενθύμιση στους ψηφοφόρους της πατριωτικής κληρονομιάς του παλαιού ΠΑΣΟΚ (φρόντισε άλλωστε να κάνει αναφορά και στον Ανδρέα Παπανδρέου).

«Η παράταξη μας ήταν και παραμένει βαθιά και ειλικρινά πατριωτική», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, στην κεντρική ομιλία της το βράδυ της Τετάρτης στις Σέρρες· είχε προηγηθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψή της στην Αμφίπολη.

Η κυρία Γεννηματά επέμεινε στον κεντρικό άξονα του ΚΙΝΑΛ για τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ –«θέλουμε λύση, αλλά όχι οποιαδήποτε λύση»– και επιχείρησε να προσδιορίσει τη θέση της παράταξης σε σχέση τόσο με τις δεξιές φωνές όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Για εμάς “πατριωτισμός” δεν σημαίνει κραυγές και μίσος για τον γείτονα, αλλά πραγματική, ρεαλιστική προσέγγιση των διεθνών σχέσεων, με μόνο κριτήριο το καλό της πατρίδας.

»Στα εθνικά μας θέματα πορευόμαστε με βάση την πάγια αρχή μας ότι δεν διεκδικούμε τίποτε, αλλά και δεν παραχωρούμε τίποτε. Με πυξίδα το εθνικό συμφέρον, επιδιώκουμε μια ισχυρή Ελλάδα, εγγυήτρια ειρήνης και σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο πατριωτισμός ήταν και είναι ο βασικός χαρακτήρας της πολιτικής μας.

»Σε μας δεν ταιριάζει ούτε ο εθνικισμός, ούτε ο φανατισμός κι η μισαλλοδοξία. Όπως δεν ταιριάζει και η υποχωρητικότητα κι η ενδοτικότητα», τόνισε με νόημα η κυρία Γεννηματά, η οποία υπενθύμισε ότι «η παράταξή μας επιμένει διαχρονικά και σταθερά σε βιώσιμη συμφωνία με την γειτονική χώρα.

«Ηταν η δική μας παράταξη, που με τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες της, δεν επέτρεψε σε κανέναν να στιγματίσει τον πατριωτικό λόγο, την εθνική ευαισθησία και την πατριωτική αγωνία εκατομμυρίων Ελλήνων, με το στίγμα της ακροδεξιάς και της εθνικής πατριδοκαπηλίας», σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για να συμπληρώσει:

«Είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου και η δική μας παράταξη που συνομολόγησαν το 1995 την Ενδιάμεση Συμφωνία, που έδωσε τέλος στην όξυνση, επέτρεψε τον διάλογο, άνοιξε τον δρόμο για την οικονομική συνεργασία, για εξεύρεση ολοκληρωμένης λύσης. Η Ενδιάμεση Συμφωνία ήταν η πιο ρεαλιστική προσέγγιση που εξασφάλισε όχι μόνο την ειρήνη στην περιοχή, αλλά και τη διαπραγματευτική υπεροχή και την ηγετική θέση τη χώρας μας στη βόρεια γειτονιά της. Η Ενδιάμεση Συμφωνία απέτρεψε τα επικίνδυνα αδιέξοδα που με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας είχαν δημιουργηθεί».

Στρέφοντας τα βέλη της κατά του Αλέξη Τσίπρα για το Σκοπιανό, η κυρία Γεννηματά είπε:

«Ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά , χειρίστηκε το θέμα, χωρίς να κατοχυρώσει το εθνικό συμφέρον». Και συνέχισε:

Οι άνθρωποι -είναι ξεκάθαρο- είχαν προαποφασίσει να λύσουν -όπως όπως- το ζήτημα. Μιλάμε για την Κυβέρνηση του κ.Τσίπρα που λίγο έλειψε να συμφωνήσει στο όνομα “Δημοκρατία του Ίλιντεν”. Ενα όνομα-επιτομή του αλυτρωτισμού των Σκοπίων. Μόνο επειδή αντιδράσαμε, πρώτοι εμείς, έσπευσαν να μαζέψουν μια συμφωνία ντροπιαστική που σχεδόν είχαν ήδη υπογράψει».

Η επίσκεψη στην Αμφίπολη

Στο αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης ξεναγήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, λίγο πριν την κεντρική της ομιλία στις Σέρρες, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Δημητρία Μαλαμίδου καλωσόρισε την κυρία Γεννηματά και την ξενάγησε στα αρχαιολογικά ευρήματα του μουσείου που φανερώνουν την μακρά και πλούσια ιστορική διαδρομή της περιοχής.

Η κυρία Γεννηματά, που συνοδεύοντας από την πρώην γεν. γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού καθηγήτρια Λίνα Μενδώνη, έδειξε εντυπωσιασμένη από τον πλούτο τον εκθεμάτων του μουσείου αλλά και από τη δυναμική που έχει αποκτήσει μετά την ανακάλυψη του ταφικού μνημείου στο λόφο Καστά.

Σε σχετική ερώτηση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, η κυρία Μαλαμίδου τόνισε ότι την 1η Αυγούστου θα ξεκινήσει η πρώτη φάση των εργασιών συντήρησης και αναστήλωσης του μνημείου με τους πόρους που έχουν διατεθεί και ότι η πρώτη φάση περιλαμβάνει το στήσιμο των εργοταξίων και τις χωματουργικές εργασίες.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά (2Α), ξεναγείται στα αρχαιολογικά ευρήματα από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Δημητρία Μαλαμίδου (Α) κατά την επίσκεψή της στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης, στις Σέρρες, την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/Βασίλης Λωλίδης
Η Φώφη Γεννηματά ξεναγείται στα αρχαιολογικά ευρήματα από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Δημητρία Μαλαμίδου (ΑΠΕ ΜΠΕ/Βασίλης Λωλίδης)

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής συνομίλησε με το κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για την υποδεχθεί στον χώρο του αρχαιολογικού μουσείου. Δεν αρνήθηκε να φωτογραφεί με παιδιά επισκέπτες του μουσείου όταν της το ζήτησαν και να βγει μια σέλφι με τον μικρότερο από αυτά. Στην έξοδο από το αρχαιολογικό μουσείο συνομίλησε για λίγα λεπτά και με μια εργαζόμενη φύλακα του μουσείου η οποία ήταν μητέρα πολύτεκνης οικογένειας. Της έθεσε το θέμα του δημογραφικού προβλήματος και την ανάγκη στήριξης της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας.

Η κυρία Γεννηματά υπογράμμισε ότι το δημογραφικό είναι σήμερα το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας και σχετίζεται άμεσα με το μέλλον της Ελλάδας. Τόνισε μάλιστα ότι ζητήθηκε η σύσταση μια διακομματική επιτροπής στη Βουλή η οποία θα εξετάσει σοβαρά το δημογραφικό πρόβλημα συμπληρώνοντας ότι αποτελεί «ζήτημα επιβίωσης της πατρίδας μας και ζήτημα επιβίωσης και στήριξης όλων των πολύτεχνων οικογενειών. Ως κίνημα έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις τις οποίες θα καταθέσουμε στη διακομματική επιτροπή της Βουλής όταν συνεδριάσει το Σεπτέμβριο και θα τις παρουσιάσουμε τις και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».

Κατά την έξοδό της η κυρία Γεννηματά δέχθηκε κρασιά και παραδοσιακά προϊόντα από τους κατοίκους της περιοχής, ενώ η κυρία Μενδώνη συνομιλώντας μαζί της σημείωσε με έμφαση πως μετά την ανακάλυψη του ταφικού μνημείου στο λόφο Καστά, κάθε Σαββατοκύριακο επισκέπτονταν το αρχαιολογικό μουσείου περισσότεροι από 3.000 Έλληνες και ξένοι τουρίστες. Μάλιστα, χαριτολογώντας, αναφέρθηκε σ’ ένα περιστατικό με τον ιδιοκτήτη του καφενείου που βρίσκεται έναντι του μουσείου όπου το 2014 σέρβιρε μόνο ελληνικό καφέ, ενώ δυο χρόνια μετά μπορούσε να σερβίρει όλα τα είδη «μέχρι και φρέντο».

Νωρίτερα, η κυρία Γεννηματά επισκέφθηκε και το λιμάνι της Αμφίπολης όπου οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων της παρουσίασαν τις δυναμικές ανάπτυξης που έχει η σερραϊκή λιμενική ζώνη και αναφέρθηκαν στη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην υλοποίηση έργων υποδομής.

Επιμένονας στη ρητορική της κατά του κ. Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δεν έμεινε μόνο στους κυβερνητικούς χειρισμούς στο Σκοπιανό.

«Η παραμονή αυτής της κυβέρνησης επιφέρει πρόσθετη ζημιά στον τόπο», τόνισε, για να προσθέσει:

«Κανείς πια δεν πιστεύει ότι είναι ικανή να διαπραγματευτεί με θετικά αποτελέσματα για οτιδήποτε. Κανείς δεν πιστεύει τα ψέματά τους. Οι στημένες φιέστες δεν μπορούν να εξαπατήσουν κανέναν.

Πίσω από την καθαρή έξοδο κρύβεται το 4ο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρήματα. Δεσμεύτηκε για σκληρή επιτροπεία, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, περικοπές στις συντάξεις, μειώσεις στο αφορολόγητο , συνέχιση της εξοντωτικής φορολογίας, συνέχιση του ΕΝΦΙΑ, εκποίηση του εθνικού πλούτου. Συμφώνησε σε αναιμικά μέτρα για το χρέος. Αποτέλεσμα: Λιτότητα διαρκείας».

«Από την επανάσταση στη λιτότητα, μια καρέκλα δρόμος» σχολίασε με νόημα η κυρία Γεννηματά και έπειτα επιχείρησε μια νέα αποδόμηση του κ. Τσίπρα:

«Αριστερός στα πίτουρα και δεξιός στο αλεύρι»

«Για να παραμείνει λίγους μήνες ακόμα στην εξουσία εξοντώνει , οδηγεί στη φτώχεια, τους συνταξιούχους με την περικοπή των συντάξεων, τους μισθωτούς με τη μείωση του αφορολόγητου, τους επαγγελματίες και τους αγρότες με την αύξηση των εισφορών, τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ με την κατάργησή του, τους επιχειρηματίες και τα νοικοκυριά με την εξοντωτική φορολογία, τους νησιώτες με την αύξηση του ΦΠΑ, τους μικρούς δανειολήπτες με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.

» Συνθλίβει τη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους γιατί αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πελατειακού εκλογικού σώματος που θα ζει με τα πενιχρά επιδόματα που υπόσχεται. Αντικαθιστά το Κοινωνικό Κράτος με το Κράτος της Φιλανθρωπίας. Αριστερός στα πίτουρα και δεξιός στο αλεύρι!» πρόσθεσε χαρακτηριστικά για τον Πρωθυπουργό η κυρία Γεννηματά.

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελείωσαν», διαπίστωσε από τις Σέρρες η κυρία Γεννηματά,

«Η λύση όμως δεν είναι η επανάκαμψη της ΝΔ», συμπλήρωσε.

«Προσπαθούν να δημιουργήσουν, οι δυο τους, ένα δίπολο γιατί έτσι νομίζουν ότι θα κρατήσουν δυνάμεις οι μεν και θα κερδίσουν τις εκλογές οι δε. Το να χέρι νίβει τ’ άλλο, ο ένας στηρίζει τον άλλο μέσα από την πόλωση και το διχασμό. Είναι ο φερετζές τους για να κρύψουν το πόσο μοιάζουν. Μαζί ξεκίνησαν το 2010 στις πλατείες των αγανακτισμένων. Μαζί και με τη Χρυσή Αυγή.

» Η πόλωση και τότε και τώρα είχε στόχο την παράταξή μας. Ολοι γνωρίζουν όμως πια ότι το θύμα είναι ο Ελληνικός λαός.

» Ο τυχοδιωκτισμός του ΣΥΡΙΖΑ και ο καιροσκοπισμός της ΝΔ είχαν τραγικές συνέπειες για τη χώρα: εξέθρεψε το αυγό του φιδιού του φασισμού στην Ελλάδα, καθυστέρησε και ακρίβυνε την προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

»Το δίλημμα αυτών των εκλογών δεν είναι μόνο πρόοδος ή συντήρηση. Αλλά και συνεννόηση ή διχασμός», τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...