603
Θεοδωράκης και Ψαριανός τις πρώτες και ευτυχισμένες ημέρες του Ποταμιού. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει, προς το χειρότερο | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ανοιχτή σύγκρουση Θεοδωράκη – Ψαριανού: «Της νύχτας τα καμώματα» και ο… «εξωφυλαρούχας»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2018, 09:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/07/2018, 11:48
Θεοδωράκης και Ψαριανός τις πρώτες και ευτυχισμένες ημέρες του Ποταμιού. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει, προς το χειρότερο
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ανοιχτή σύγκρουση Θεοδωράκη – Ψαριανού: «Της νύχτας τα καμώματα» και ο… «εξωφυλαρούχας»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2018, 09:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/07/2018, 11:48

Σε οριακό σημείο έχουν περιέλθει οι σχέσεις του Γρηγόρη Ψαριανού με την ηγετική ομάδα του Ποταμιού, μετά και την παρέμβασή του την Τετάρτη όταν κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τον Σταύρο Θεοδωράκη ότι αλληθωρίζει προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις αρχικές διακριτικές απαντήσεις του Γιώργου Μαυρωτά, ο οποίος πάντα λειτουργεί ως άνθρωπος των συνθέσεων και των ισορροπιών στο Ποτάμι, ήρθε να προστεθεί ως αντίστιξη το ειρωνικό σχόλιο του κ. Θεοδωράκη, ο οποίος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1», είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα απαντήσω σε ένα tweet που έγινε στις 5 π.μ. τα ξημερώματα. Ο λαός λέει ότι “της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η ημέρα και γελά»…

Ο κ. Ψαριανός, βουλευτής Β’ Αθηνών με το Ποτάμι, είχε όντως κάνει την παρέμβασή του μέσω Twitter με ανάρτηση στις 4.45 π.μ. Είτε κοιμάται αργά, είτε ξυπνάει πολύ νωρίς. Ο κ. Θεοδωράκης εκτιμά ότι ο βουλευτής του κοιμάται πολύ αργά.

Στο κατ’ ουσίαν πολιτικό ζήτημα, της πορείας του Ποταμιού μετά την αποχώρησή του από το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Θεοδωράκης παρέπεμψε στο προσεχές συνέδριο που θα γίνει τον Οκτώβριο. Στόχος είναι η αυτόνομη πορεία, επανέλαβε ο κ. Θεοδωράκης. «Βέβαια σε ένα συνέδριο μπορούν να ακουστούν πολλά, ακόμα και η αλλαγή αρχηγού» σημείωσε.

«Κάποιοι θέλουν να μας σύρουν ντε και καλά δεξιά και κάποιοι άλλοι ντε και καλά αριστερά. Ε, δεν θα μας σύρουν. Δεν θα γίνουμε ιπποκόμοι κανενός. Άλλη εντολή έχουμε από τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους του Ποταμιού» τόνισε.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι όλοι εργάζονται για την αυτόνομη πορεία του Ποταμιού και εμφανίστηκε καθησυχαστικός προς τους βουλευτές του που ανησυχούν ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα εκλεγούν βουλευτές: «θα τα πάμε καλύτερα από ό,τι τον τελευταίο Σεπτέμβριο (του 2015)», υποσχέθηκε.

Πάντως, μια άλλη φράση του -περί «πουλήματος»- μπορεί επίσης να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως και βεβαίως ως ένα μήνυμα προς εκείνους τους βουλευτές του Ποταμιού (δεν είναι και πολλοί άλλωστε, μόλις έξι) διαφωνούν με την αυτόνομη πορεία του κόμματος.

«Κατανοώ την ανθρώπινη αδυναμία να σκέφτεται κάποιος συνεχώς το μέλλον του. Αλλά δεν είμαι απ’ αυτούς. Δεν έχω σκοπό να πουληθώ για μια έδρα δεξιά ή αριστερά», σχολίασε με νόημα ο κ. Θεοδωράκης. Και συμπλήρωσε: «Θα δώσω τη μάχη με το Ποτάμι. Πόσο μάλλον που πιστεύω ότι αυτή η μάχη θα είναι νικηφόρα».

Πάντως η απάντηση του κ. Ψαριανού στον κ. Θεοδωράκη δεν άργησε να έρθει. Φυσικά πάλι μέσω Twitter και με πολλές παραπομπές στον ΣΥΡΙΖΑ:

Για την ιστορία, «εξωφυλαρούχας» είναι μια φράση που χρησιμοποιούσαν κάποτε τα παιδιά για εκείνον που δεν ήξερε καθόλου μπάλα και δεν τον ήθελε καμιά ομάδα και έτσι έμενε εκτός παιχνιδιού για να φυλάει τα ρούχα…

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Ψαριανός είχε μιλήσει στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» και είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της σύμπραξης του Ποταμιού με τη Νέα Δημοκρατία.

«Θα ήθελα να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θα ήθελα να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση του πρώτου κόμματος, αρκεί να αποδεχτεί να ενσωματώσει πέντε από τις δέκα προτάσεις μας», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Ποταμιού.

Ο κ. Ψαριανός, κατήγγειλε ότι βουλευτές του Ποταμιού έχουν συμφωνήσει ήδη με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να πει συγκεκριμένα ονόματα.

«Κάποιο έχουν συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν δυο βουλευτές του Ποταμιού που έχουν συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορώ να πω ονόματα, δεν θέλω να “δώσω” κανέναν, αλλά είναι γεγονός», ανέφερε.

Όπως είπε ο κ. Ψαριανός, «έξι είμαστε στο Ποτάμι και δυο ευρωβουλευτές, οκτώ. Ο Δανέλλης το έχει πει ξεκάθαρα, αν φύγουν οι ΑΝΕΛ, πρέπει να βάλουμε πλάτη. Εγώ με αυτό διαφωνώ κάθετα ».

«Μέχρι τις εκλογές την μάχη θα την δίνω από το Ποτάμι, δεν έχω αποχωρίσει και δεν θα αποχωρίσω, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν υπάρχει συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και να διατηρούμε την πίστη μας σε αυτό που ξεκινήσαμε να κάνουμε, ένα ανεξάρτητο μεσαίο μεταρρυθμιστικό χώρο», τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...